Gaziantepspor yenilgisi sonrası istifa kararı alan Mustafa Denizli'nin halefi için Galatasaray yönetiminin çalışmalara Ocak ayından başladığı ortaya çıktı. Hamza Hamzaoğlu'yla yolları ayıran ve Mustafa Denizli'yi getiren Galatasaray yönetimi, 3-2'lik Osmanlıspor yenilgisi sonrası Sneijder'in referansıyla iki hocayla görüşmeler yürüttü. Yaklaşık bir ay önce Sneijder'in tavsiye ettiği Hollanda ekolünden Bert van Marwijk ve Henk ten Cate ile görüşen yönetim, iki hocadan da 'Sezon sonu görüşelim' yanıtını aldı. Altyapının başına da yine Hollandalı yıldızın tavsiyesiyle Jan Olde Riekerink'i getiren Galatasaray yönetiminin bu yaklaşımının Denizli'nin istifa sürecini tetiklediği ifade ediliyor.

OKAN BURUK'A: ŞİMDİ HOCA, SENEYE YARDIMCI OL
Takımı sezon sonuna kadar çalıştıracak isim için de farklı alternatifler var. Okan Buruk'a, "Takımın başına geç. Yeni sezonda yabancı hocanın yardımcısı ol" teklifi yapılacak. Buruk görevi kabul etmezse Taffarel'in hazirana kadar başa gelmesi gündemde ancak Brezilyalı efsane bu formüle soğuk. Bülent Korkmaz ve Bülent Ünder isimlerine ise genç yöneticiler karşı çıkıyor.

BERT VAN MARWİJK
Feyenoord'la zor günler geçiren Bert van Marwijk, Sneijder'in harika oynadığı 2010 Dünya Kupası'nda Hollanda'nın başındaydı. Sneijder, Arjen Robben'le birlikte takımını finale taşımıştı.

HENK TEN CATE
Barcelona'da Rijkaard'ın ikinci adamı olan ve Ajax'ta çalışan Ten Cate de maestronun kefil olduğu isimler arasında. Hamza Hamzaoğlu'nun gönderilmesi sonrası da hocayla görüşülmüştü.