Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Torku Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, yüzde 100'lük  gol pozisyonları yakaladıklarını belirtti.

Yaşanan şanssızlıklar nedeniyle pozisyonları değerlendiremediklerini ifade eden Mancini, "Yakaladığımız pozisyonları değerlendirmemiz gerekiyordu. Ama ne yazık ki deplasman maçlarında bu sıkıntıları yaşıyoruz. Deplasmanda bu tip pozisyonları gol yapamayınca otomatikman de galip gelemiyorsunuz" ifadesini kullandı.

YİNE MUHABİRLERLE TARTIŞTI (İZLEMEK İÇİN...)

Mancini, son maçlarda neden gol bulamadıklarına dair soru üzerine, "Futbolda bazen böyle dönemler vardır. Baktığınız zaman birçok maçta çok gol oldu. Öyle bir dönemdeyiz ki son maçlarda oyunu gollerle sonuçlandıramıyoruz. Bir şansızlık var. Bunu çalışacağız. Yapabileceğimiz başka alternatifimiz yok" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Galatasaray'ın oturmuş bir kadrosu yok, her hafta farklı bir kadroyla maçlara çıkıyor" demesi üzerine sinirlenen ve gerekli değişiklikleri yaptığını belirten Mancini, "Gereksiz sorular soruyorsunuz. Akıllı sorular sorarsanız daha iyi olur" dedi.

İtalyan teknik adam, "Melo ve Drogba'nın eksikliğini hissediyor musunuz?" sorusuna karşılık, şunları kaydetti:

"Drogba ve Melo, bizim için çok önemli futbolcular. Eksikliklerini ister istemez hissediyorsunuz. Ama üzerimizde bir şansızlık var. Bugün de bakınca birçok pozisyona girdik ama ne yazık ki sonuçlandıramadık. Fenerbahçe maçına baktığımız zaman zor bir maç ama umarım iyi oynarız. Elimizden geleni yaparak iyi oynar. Güzel bir sonuçla ayrılırız." 

''Önümüzdeki sezona ilgili planlarınız nedir?"  sorusunu ise Mancini, şöyle cevapladı:

"Başkanımız olsun, yöneticilerimiz olsun gerçekten iyi insanlar. Hep bizim yanımızdalar. Son 10 gündür sıkıntılı günler yaşadık ama yanımızda oldular. Diğer taraftan baktığımızda 1 tane mağlubiyet var eğer Chelsea maçını saymazsak. Chelsea mağlubiyeti aslında çok fazla abartılacak bir şey değil diye düşünüyorum. Çünkü Chelsea kağıt üzerinde bakınca iyi bir takım. Bizden daha iyiler. Yönetimimiz yanımızda olan bir yönetim. Gelecek için konuşmak çok erken. Önümüzde 7 önemli maçımız var, o yüzden onlara konsantre olmak lazım."

Mancini, "Yayıncı kuruluşa Fenerbahçe'ye 4 atarız şeklinde demeç verdiğiniz iddiaları var. Bunun olması için bu oyun yeterli mi. Galatasaray için lig sonunda ikincilik başarı olur mu?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Spesifik olarak Fenerbahçe maçını ele almayalım. Bazen öyle olur ki çok daha kolay maçlarda birçok pozisyona girersiniz ama atamazsınız.  Daha zor maçta, Fenerbahçe maçı da mutlaka zor bir maç. Saygı duyduğumuz bir rakip. Zor maçta çok önemli pozisyonlar yakalarsınız ve farklı bir galibiyet alırsınız. Yoksa spesifik olarak  Fenerbahçe için söylenmiş bir şey değil. Diğer taraftan ikincilikle ilgili ligin sonuna kadar elimizden geleni yapmaya çalışacağız."

GAZETECİ İLE TAKIŞTI

Kadroda sürekli değişiklik yapmasının nedeninin sorulması üzerine İtalyan hoca, "Yabancı kuralı var. 6 yabancı olduğu zaman Eboue'yi oynatamıyoruz. Yerimiz olduğu zaman Eboue'yi oynatabiliyoruz. Eğer bir soru soruyorsanız, elinizde bir veri olması lazım" dedi.

Hakan Balta'nın stoperde oynamasının eleştirilmesi üzerine Mancini, "Son 2-3 aydır Hakan Balta stoperde oynuyor. Bir soru soruyorsak, arkasında duralım, elimizde veriler olsun. Boşuna soru sormayın. Gereksiz sorular sormayın; düşünüp, akıllı sorular sorun. Chedjou kaç maç oynadı. Gereksiz sorular soruyorsunuz, aptal sorular sormayın." diye konuştu.