Galatasaray Başkanı Dursun Özbek taraftarların merak ettiği transfer çalışmalarıyla ilgili olarak da yeni sezon öncesi bilgi verdi. 

Özbek, "Önümüzdeki sene çok iyi bir takım kuralım ama maaş skalasını aşağı çekelim diye düşünüyoruz. Biz '2016-17 rakamları UEFA sitesine Eylül, Ekim'de girecek, o dönem bir araya gelelim, 3-4 senelik anlaşma yapalım' dedik. Bu sene 61 milyon Euro'dayız, sportif başarıyı esas alıp en optimum seviyede maaş skalasını tutmak istiyoruz" açıklamasını yaptı. 

Transfer sürecine ilişkin Dursun Özbek, şu ifadeleri kullandı;

"Sneijder ve Bruma'nın 1 sene daha kontratı var. Bu 2 değerli oyuncuyu Galatasaray'ın bırakmak gibi bir lüksü yok. Sneijder ve Bruma'ya teklif yok. Bruma uzun yıllar hizmet edecek, Sneijder de marka oyuncumuz. Podolski'yi 2,5 milyon euroya aldığımızda, bu fiyata alınır mı, pahalı dediler, 2,6 milyon euroya gönderince, ucuz diyorlar"

Son dönemde Balotelli haberi çıktı. Bunlar Ibrahimovic haberi gibi. Böyle bir kalkışmamız yok. Geçen sene bir Ibrahimovic fırtınası çıktı. Sanki bizim ağzımızdan çıkmış gibi, bunun altında kaldık. Baştan söyleyeyim, Balotelli ile ilgili bir girişimimiz yok.