Süper Lig'de Rizespor deplasmanında yaşadığı mağlubiyetle şampiyonluk yarışında yara alan Galatasaray, transfer çalışmalarını ise aralıksız sürdürüyor.

Teknik direktör Fatih Terim'in de daha önce birçok kez dile getirdiği gibi yeni sezon transferlerinde genç isimlere yönelecek olan sarı-kırmızılı takım, aradığı ismi Fransa'da bulmuştu.Onyekuru'nun takımdan ayrılma ihtimalini göz önünde bulunduran Galatasaray, B planı olarak Bordeaux forması giyen Samuel Kalu'yu gündemine almıştı.

22 yaşındaki Nijeryalı futbolcuyu satın alma opsiyonuyla kiralamak için girişimlere başlayan sarı-kırmızılı yönetime, Fransız ekibinden gelen yanıt ise olumsuz olmuştu.Futbolcuyu takımdan göndermeye sıcak bakan Bordeaux kulübü yetkilileri, Galatasaray'a oyuncuyu kiralamak değil satmak istemişti.

Genç yıldızda yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Own Goal Nigeria'da yer alan habere göre Samuel Kalu, Galatasaray'a transfer olmak istediğini ve bu konuda yardımcı olmalarını Bordeaux yönetimine bildirdi.

Daha fazla süre alacağı bir takımda oynamak istediğini dile getiren Kalu'nun bonservis bedeli ise yaklaşık 10 milyon Euro... Oyuncunun bu talebine Fransızların nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu oldu.

SAMUEL KALU KİMDİR?

Samuel Kalu, Nijerya'nın Abia State şehrinde doğdu. 1,76 boyunda olan genç futbolcu sağ kanatta, sol kanatta ve ihtiyaç halinde forvet arkası görev alabiliyor.

22 yaşındaki oyuncu, ülkesinin GBS Academy takımında futbola başladı. Ardından Slovakya'nın Trencin takımına giden Kalu, Belçika'nın Gent takımı tarafından keşfedildi. Son olarak 8.5 milyon Euro bedelle Fransa'nın Bordeaux takımına transfer oldu.

Fotomaç