GS TV’ye konuşan Galatasaray’ın yeni transferi Salih Dursun, transfer süreci ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılı kulübün futbolcusu olduğu için çok gururlu ve mutlu olduğunu vurgulayan Dursun, “Bir an önce takım arkadaşlarımla antrenmanlara çıkıp şampiyonluk hedefimiz için çok çalışmak istiyorum” dedi.

“TEKLİFİ DİNLEMEDEN KABUL ETTİM”

Salih Dursun, transfer süreci ile ilgili kendisine doğrudan gelen bir teklif olmadığını belirterek, “Sadece Galatasaray’ın beni izlediğini biliyordum. Kulübüme teklif gelmiş. Teklif geldikten sonra kulübüm de nazik bir şekilde görüşmeme izin verdi. Mancini’nin beni istediğini duydum. Bu benim için çok gurur vericiydi. Bana teklif verildiğinde, teklifi bile dinlemeden kabul ettim. Çünkü buraya gelişim kendimi kanıtlamak, Galatasaray’a kendimi gösterip uzun yıllar futbol oynamak için önemliydi. Ben de Galatasaray’ın büyüklüğünü bildiğim için hiçbir şeyi düşünmedim” diye konuştu.

“ŞAMPİYONLUKLAR YAŞAMAK İSTİYORUM”

Galatasaray’da şampiyonluklar yaşamak istediğini vurgulayan Dursun, “Belki bu benim dönemime gelir; Şampiyonlar Ligi’nde final, şampiyonluk. Nasıl Bülent Korkmaz’a, Hakan Şükür’e geldiyse, inşallah bize de denk gelir. İnşallah Avrupa’da, Türkiye’de şampiyonluklar elde ederiz. Bunları başardıktan sonra Avrupa’da oynamayı da düşünüyorum. Kendimi geliştirip Avrupa’da da futbol oynamak istiyorum. Bu hedeflerim doğrultusunda da çalışmalarıma devam edeceğim” şeklinde konuştu.

“ŞANSIMI İYİ DEĞERLENDİRECEĞİM”

Genç futbolcu Salih Dursun, Galatasaray’da hayranı olduğu futbolcularla oynayacağını ifade ederek, “Bir teknik direktör olsam mutlaka Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Drogba ve Sneijder’i kadromda görmek isterdim. Bu futbolcularla antrenmanlara çıkmak benim için büyük şans. Onlardan çok şey öğreneceğime inanıyorum. Bu şansı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum” dedi.

“HOCALARIMA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM”

Bir takım oyuncusu olduğunu vurgulayan Dursun, şunları söyledi:

“Takımıma nerede yararlı oluyorsam orada oynamak isterim. Bu noktalara geliş sürecimde de hocaların bana gösterdiği davranışlar hep saygılı oldu. Çünkü ben hepsine yardımcı olmaya çalışıyordum. En azından sahaya onların gözüyle bakmaya çalışıyordum. Çok yönlü, agresif bir oyuncuyum. Yeri geldiğinde çalım da atabiliyorum ama daha da geliştirmem gereken yönlerim var. Bunlar için çalışıyorum. Topa sert oynayan ama bir o kadar da düşünerek oynamaya çalışan bir futbol tarzım var.”

“İNŞALLAH MİLLİ TAKIMDA SÜREKLİ OYNARIM”

Salih Dursun, her futbolcunun milli takımda oynamak isteyeceğini belirterek, “Ben 2 kere çağrıldım. Oraya layık görüldüm. Beni oraya layık gören hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Benim için ilk deneyim çok önemliydi. En azından o ortamı görmek, neler yapabileceğimi düşünmek önemliydi. Ben kendime güveniyorum. Milli takım ortamını da gördüm. Çok güzel bir ortam var orada da. İnşallah milli takımda sürekli oynarım. Bunu yapacağıma da inanıyorum” dedi.

AMK