La Liga ekiplerinden Barcelona’nın, Arda Turan’ın transferi konusunda Atletico Madrid ile anlaşmaya vardığı öne sürüldü.
İspanya’nın Sport, El Mundo Deportivo, Marca, As gibi spor gazeteleri, Katalan kulübünün Arda Turan’ı kadrosuna katmak için Atletico Madrid ile anlaştığını iddia etti.
Haberlerde, Barcelona’nın Atletico Madrid’e yaklaşık 35 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği ve 28 yaşındaki milli oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzalayacağı ifade edildi.
AÇIKLAMA SEÇİM SONRASI
Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu ile Atletico Madrid Yönetim Kurulu Başkanı Miguel Angel Gil Marin’in Ibiza Adası’nda bir araya gelerek transfere noktayı koydukları belirtildi.
Barcelona’da 18 Temmuz’da yaşanacak başkanlık seçimi nedeniyle Arda Turan’ın transferinin resmileşmesi adına şu anda kulüpte yetkiyi elinde bulunduran idari kurulun onay vermesi gerekiyor.
Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique’nin, takımının 13 Temmuz’da başlayacak sezon öncesi hazırlık kampına Arda’yı da dahil etmek istemesine rağmen resmi transfer açıklamasının başkanlık seçiminin sonrasına sarkabileceği de vurgulanıyor.
"GALATASARAY'A KİRALANACAK" İDSDİASI 
Arda Turan, Barcelona’ya imza atması halinde FIFA’nın transfer yasağı cezası nedeniyle Katalan ekibinde ocak ayına kadar forma giyemeyecek. Milli futbolcunun, bu süre zarfında küçük bir olasılık da olsa Galatasaray’a kiralanabileceği iddia ediliyor.