Ülkenin en önemli spor gazetesi Marca, "Cristiano'suz bir Real Madrid. Eflatun-beyazlılar, Portekizli yıldızın yokluğunda grupta liderliğini tescil etmek istiyor" manşetini attı.

45 bin Real Madrid taraftarının, Ronaldo maskesiyle 'Altın Ayakkabı' ödülünü kazanması için yıldız futbolcuya destek vereceğine dikkat çeken gazete, "Ronaldo'suz bayram: Cristiano sahada olamayacak ancak 75 bin seyirci onun ismini haykıracak. FIFA'yla Altın Top Ödülü polemiği ve başkan Sepp Blatter'in bir numaralı düşman haline gelmesinden sonra Galatasaray maçı Ronaldo'ya destek ve saygı maçına dönüşecek." dedi.

Marca, "Çocuklara göre" başlığı altında, turu garantileyen teknik direktör Carlo Ancelotti'nin, orta sahada Khedira, Modriç ve Xabi Alonso'nun yerine görev vereceği Illarra, Casemiro ve Isco'nun yaş ortalamasının 21,6 olduğuna vurgu yaptı.

Galatasaray'ın analizini yapan Marca yazarı Enrique Ortego, sarı-kırmızılı takımın "defansında kaos" yaşandığını ve Mancini'nin gelişinin verimi artırmadığını ifade etti.

"KILLER" DIDIER DROGBA

Bir diğer önemli spor gazetesi AS, "CRISTIANORONALDO" manşetiyle çıkarken, kelimenin İspanyolca'da altın anlamına gelen "ORO" kısmını altın rengine boyadı.

Portekizli süper starın bu maçta dinleneceğini belirten AS, buna rağmen maçın baş aktörü olacağını çünkü 45 bin Ronaldo maskeli taraftarın kendisine Altın Top Ödülü için destek vereceğini hatırlattı.

Gazete, sarı-kırmızılıların çok acil puana ihtiyacı olduğunu ve bir üst tura çıkabilmek için Juventus maçını kazanması gerektiğini kaydederek, "umutsuz bir ziyaretçinin ne yapacağını kimse kestiremez" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'ın yıldızı Didier Drogba'ya "KILLER" yakıştırmasında bulunan AS, Fildişili oyuncunun, İspanyol takımlarına 12 gol attığını yazdı.

Katalan El Mundo Deportivo gazetesi, "Cristiano'suz Real'in ilk günü" manşetini atarken, Sport gazetesi "Ronaldo'suz, ama onun maskesiyle" manşetini tercih etti.