Vole'de konuşan Uğur Karakullukçu, Bartuğ Elmaz için Marsilya'nın yaptığı teklifi ve daha sonra yaşananları anlattı.

Galatasaray sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Bartuğ Elmaz ile yeni kontrat için masaya oturmuş ancak 19 yaşındaki futbolcu buna yanaşmamıştı. Burak Elmas ve yönetimin bizzat görüşmeler yaptığı Bartuğ Elmaz, Sarı-Kırmızılıların yeni sözleşme teklifini kabul etmemişti.

Yaşanan bu sürecin ardından Marsilya ile anlaşan ve yeni sezondan itibaren geçerli olmak üzere Fransız deviyle 4 yıllık sözleşme imzaladığı haberleri manşetleri süsleyen Bartuğ Elmaz, Galatasaray yönetimi tarafından kadro dışı bırakılmıştı.

1 MİLYON EURO'LUK TEKLİF KABUL GÖRMEDİ

Tüm bunların üzerine ünlü spor yorumcusu Uğur Karakullukçu, Bartuğ Elmaz transferi için çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Karakullukçu, Marsilya'nın 19 yaşındaki futbolcuyu sezon sonunda değil ara transfer döneminde kadrosuna katabilmek adına Galatasaray'a 1 milyon euro teklif ettiğini ancak Sarı-Kırmızılıların bu teklifi geri çevirdiğini öne sürdü.

"YA 1 MİLYON EURO'YA SAT YA DA SÖZLEŞME YAP..."

Galatasaray'ın bu cevabı karşısında Marsilya'nın da şaşırdığını dile getiren Karakullukçu, bunun üzerine Fransız devinin Bartuğ Elmaz ile yeni sezon için sözleşme imzaladığını dile getirdi. Uğur Karakullukçu sözlerinin devamında "Şimdi kadro dışı bıraktılar çocuğu! O zaman neden oynatmıyorsun? Ya sözleşme yap ya da ver 1 milyon euroya..." ifadelerini kullandı.

BURAK ELMAS NE DEMİŞTİ?

Burak Elmas daha önce Bartuğ Elmaz'la ilgili yaptığı açıklamada, "Bartuğ ile ilgili ben ailesiyle ve menajeriyle şahsen görüştüm. Hocamızla (Fatih Terim) görüştü. Biz Bartuğ'un Galatasaray'da kalmasını istiyoruz. Bartuğ'a yurtdışına her zaman gidebileceğini ama asıl önemlisinin yurtdışından döndüğü vakit bir camiaya ait olup olmadığını kendisine anlattım. Dönüp dolaşacağın yer ülken. Gelecek için camia aidiyeti çok önemli. Menajeriyle de konuşuyoruz. Menajerinin de burada etkili olduğunu düşünüyorum. Bartuğ bizim yetiştirdiğimiz, Galatasaray'ın ciddi emek verdiği bir oyuncu. Burada bizim için en önemli şey bu genç oyuncumuzu kimsenin yıpratmaması. Arkadaşımızı koruyarak en doğru kararı vermesini sağlamak istiyoruz. Kendisi burasının bir parçası olmak istiyorsa kendi tercihi olacak. Biz bunun için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuşmuştu.

FATİH TERİM NE DEMİŞTİ?

Dönemin teknik direktörü Fatih Terim ise "Bartuğ ve ailesini kendi ailemiz gibi görüyoruz. Her zaman da öyle gördük. Sayın Başkanımız onlarla konuştu. Çocuğumuz diye biliyoruz ama bizim çocuğumuz demek onları ikinci plana atacağız manasında değil.

Birçok şart öne sürebilir, biz buna alıştık. İstikbalidir, isteğidir ancak ısrarla bir şeyin üstünde durmak istiyoruz. Diğerleri hepsi hallolur. Herkes Galatasaray'da oynamak isteyecek. Bunun için de gerekli fedakarlığı yapacak. Hepimiz yaptık. Herkes de yapacak. Onları kendi evlamız gibi görüyoruz. Onlar da Galatasaray'ı kendi aileleri gibi görmelidir" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Vole / Şampiy10