İşte Halis Yen’in açıklamaları:

'Metin Oktay Tesisleri'nde 5 saha var, 2'si A takım için!'

Mesela Club Brugge'ün U8-U12 için ayrı antrenman tesisleri var. Başka bir tesis sadece U15 ve U16 takımları için. u18, PAF ve A Takımın da kendilerine ait tesisleri var. 4 büyükler dediğimiz hangi kulüpte böyle bir imkan var? Mesela Florya Metin Oktay Tesisleri'nde 5 veya 6 tane saha var, 2'si A Takım için, gerisi genç kardeşlerimiz için. Bu çocuklardan nasıl aynı gelişimi bekleyeceğiz?

'Arda Güler, Bora Aydınlık ve Bartuğ Elmaz'

- Türkiye'ye gelen isimlerden sizin de takip ettikleriniz var mıydı? Şu an mevcut kadronuzdaki sol bek Sobol uzun bir süre Fenerbahçe ve Beşiktaş 'ın listesindeydi örnek vermek gerekirse... Yoksa eğer Türkiye'den listenizde olan bir isim var mı?

Fenerbahçe'den;  Arda Güler (16) ve Bora Aydınlık (16), Galatasaray'dan da Bartuğ Elmaz (18) gibi oyuncuları takip ediyor, onların gelişimini merak ediyorum. Benim için önemli olan altyapıdan kaç futbolcu çıkar? Aslında altyapıdan yeterince gençlerimiz çıkıyor ama A takımlarda sistem ve sabır olmadıgı için bu yetenekli gençleri her zaman A takıma entegre edemiyoruz.

'Falcao sizi şampiyon yapabilir ama...'

Attila Szalai, Kim Min Jae, Marcao, scout transferlerine güzel örnek. Ancak bu şekilde  borç sarmalından kurtuluruz. Scouting bir kulübün kalbidir.  Falcao gibi oyuncuları getirirseniz sizi belki şampiyon yapar ama gelişim gösterip hem şampiyon yapıp hem parlatıp satabildiğiniz futbolcu size daha fazla para getirir.

(Fanatik)