Hücum hattına yapacağı takviyeler ile Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlamak isteyen Galatasaray ile Beşiktaş, Aston Villa'nın kadrosunda düşünmediği Bertrand Traore için transfer yarışına girdi. Medipol Başakşehir'in devreye girmesi ile kızışan yarışta Göksel Gümüşdağ yönetiminin, gizemli bir yatırımcıdan dev destek aldığı ortaya çıktı.

Hull City'den Kerem Aktürkoğlu hamlesi! Gözü kararttı... Hull City'den Kerem Aktürkoğlu hamlesi! Gözü kararttı...

Başakşehir, büyüklerin neredeyse 2 katını verdi

Sözcü'nün haberine göre Galatasaray ve Beşiktaş'ın 2,5 milyon Euro önerdiği transferde devreye giren Medipol Başakşehir, Traore'ye Aston Villa'da aldığı rakamı teklif etti. Premier Lig ekibinde 4,5 milyon Euro alan Traore'ye yapılan bu teklifin arkasında ise gizemli bir yatırımcının olduğu belirtildi.

Burkina Fasolu yatırımcı 3 milyon Euro verecek

Haberde, Burkina Fasolu Bertrand Traore'nin menajerine teklif edilen rakamın 1,5 milyon Euro'su Başakşehir'den karşılanacağı kaydedilirken, 3 milyon Euro'nun ise Burkina Fasolu bir yatırımcı tarafından verileceği ifade edildi.

Bertrand Traore kimdir?

6 Eylül 1995 doğumlu Bertrand Traore, Fransa'nın AJ Auxerre takımında futbola başladı. 2013 yılında Premier Lig devi Chelsea'nin altyapısına geçen Traore, 2014'te profesyonel oldu. Vitesse ve Ajax gibi Hollanda kulüplerine kiralanan Burkina Fasolu futbolcu, 2017'de 10 milyon Euro karşılığında Lyon'a transfer oldu.

Eylül 2020'de 18,4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Aston Villa'ya gelen Bertrand Traore, geçtiğimiz sezon sakatlıklarla boğuştu. Sadece 10 karşılaşmada görev alabilen kanat forvet, gol ya da asist katkısında bulunamadı. Kariyeri boyunca 287 maça çıkan yıldız oyuncu, 81 gol, 38 asist kaydetti.

(Sözcü)