Başakşehir'in UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi Kopenhag oldu.

Avrupa Ligi son 16 turu ilk karşılaşmaları 12 Mart'ta, rövanşları ise 19 Mart'ta yapılacak.

Çeyrek finallerin 9 ve 16 Nisan, yarı finallerin 30 Nisan ve 7 Mayıs'ta gerçekleştirileceği Avrupa Ligi'nin final maçı ise 27 Mayıs'ta Polonya'nın Gdansk kentinde oynanacak.

Buruk: ''Şehit haberleriyle sevincimiz yarım kaldı''

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'u uzatmalarda 4-1 yenerek adını son 16 turuna yazdıran Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Okan Buruk, çok iyi bir futbol ortaya koyarak turu geçtiklerini ancak Suriye'den gelen şehit haberleriyle sevinçlerinin yarım kaldığını söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Buruk, "İlk maçtaki 3-1'lik mağlubiyetin ardından maçtan önceki söylemlerimizde turu çevirmek için elimizden geleni yapacağımızı söyledim. Elimizden gelenin daha fazlasını da yaptık." dedi.

Oyunun büyük bölümünde çok üstün olduklarını aktaran Buruk, şunları kaydetti:

"Sevincimiz yarım kaldı"

"Gol attık ve özellikle uzatmalarda bile taraftarımız ile kenetlenen, maça inanan, turu geçeceğine inanan bir takım vardı sahada. 4-1'lik galibiyet bizim için bir tarih. Başakşehir ve Türk futbolu adına önemli günlerden biri olduğunu düşünüyorum. Ülke puanını yukarıya çekmemiz adına bu galibiyet Türk futbolu için çok önemliydi. Bunu yaşattığımız için çok mutluyuz. Gelen şehit haberleriyle sevincimiz yarım kaldı. Türkiye'nin başı sağolsun. İnşallah şehit sayısı artmaz. Maçtan sonra üzüntü yaşıyoruz. Galibiyeti de Mehmetçiğimize armağan ediyoruz. Belki son 10 dakika hariç oyunun tamamında üstündük. Topla oynama, şut, her şeyde üstündük ve hak ettiğimiz bir sonuç aldık."