Galatasaray forması giyen Eren Derdiyok için Basel iddiası! Galatasaray'ın sezon başında Kasımpaşa'dan kadrosuna kattığı Eren Derdiyok için İsviçre Süper Lig temsilcisi Basel devreye girdi.

İsviçre basınına yansıyan haberde geçen sezon transfer edilen Sloven golcü Andraz Sporar'ın yüksek beklentileri karşılayamadığı ve bu nedenle Basel'in eski oyuncusu Eren Derdiyok'u gündeme aldığı belirtildi.

Basel yönetiminin forvete çözüm olması için ilk düşündüğü ismin Eren Derdiyok olduğu ifade edilirken, yaz transfer döneminde İsviçreli yetkililerin Galatasaray ile görüşmesi bekleniyor. Çıkan haberde Basel'in 2019'a kadar Galatasaray ile sözleşmesi olduğu için Eren'in kadrosunda görmek istemesi halinde önemli bir bonservis bedeli ödemesi gerektiğine de yer verildi.

Galatasaray ile 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunan Eren Derdiyok, Avrupa futboluna adını Basel ile duyurdu. Eren, 2006'da katıldığı Basel'deki başarılı performansıyla 2009 yılında Bayer Leverkusen'e transfer oldu.

''BASEL DÖNEMİNDE DE GALATASARAY İLE GÖRÜŞTÜM''

Eren Derdiyok 2015 yılında verdiği bir röportajında, Basel'de oynadığı dönemde de Galatasaray'ın kendisiyle ilgilendiğini ''Basel döneminde Galatasaray ile görüşmem oldu. Benim için çok erken olduğunu düşündüm. Buraya gelmeden bir sene önce de Fenerbahçe ile bir görüşmem oldu. Ancak şartlar oluşmadı. Ama kısmet böyle oldu, iyi ki de böyle oldu. Çok iyi bir kulüpteyim, çok mutluyum. Buraya gelirken Kasımpaşa hariç hiçbir takımla görüşmem olmadı. Tabii ki ufak tefek sorular, temaslar oldu ama ciddi bir görüşmem olmadı'' ifadelerini kullanmıştı.