Galatasaray'dan flaş transfer hamlesi... 33 bin barajını aşıp kombine satışında rekor kıran Galatasaray taraftarına bir yıldız hediye etmek isteyen Başkan Mustafa Cengiz, Kolombiyalı golcü Radamel Falcao için gözünü kararttı. Menajer Ahmet Bulut’u yetkilendiren Cim Bom, Fransa’da Monaco kulübü ve oyuncuyla yapılan görüşmelerde bir hayli yol aldı.

Geçen sezon yaz döneminde Gomis’i gönderip boşluğunu dolduramayan ve 6 ay forvet problemi yaşayan Galatasaray, aynı sıkıntıları tekrar çekmek istemiyor. Diagne’nin satışı konusunda görüşmeler devam ederken, yerine gelecek oyuncular için de temaslar sürüyor. Aday çok ancak Başkan Mustafa Cengiz’in gönlünde yatan bir ‘Aslan’ var: Radamel Falcao. 

Kombine satışlarında 33 bin barajını aşıp kulübe yaklaşık 80 milyon TL gelir sağlayan Sarı-Kırmızılı taraftarlara bir yıldız transferiyle teşekkür etmeyi hedefleyen Başkan, ekibine talimatı verdi. Sezon bitiminden bu yana radarda olan Falcao için yeniden görüşmeler start verdi. Monaco ile temastalar Özellikle Kolombiya basını, Galatasaray’ın bu transferde mutlu sona oldukça yakın olduğunu yazıyor. 

El Deportivo’ya göre Sarı-Kırmızılı kulübün transfer heyeti, Fransa’da Falcao’nun menajeri ve Monaco kulübü ile temasa geçti. Cim Bom’un bu transferde menajer Ahmet Bulut üzerinden temaslarda bulunduğu öğrenildi. Monaco’dan ayrılmak isteyen Falcao’nun kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi var ancak bonservisini alabileceği konuşuluyor.

Maliyeti yüksek ama...

Falcao’nun Monaco’da aldığı yıllık ücret yaklaşık 8 milyon Euro’yu bulurken, Kolombiyalı yıldız buna yakın herhangi bir teklif alabilmiş değil. 33 yaşındaki santrforun menajerinin Galatasaray’dan 5 milyon Euro istediği iddia edilirken, imza parası da talep ettiği konuşuluyor.

Sarı-Kırmızılılar ise bu rakamı imza parası olmadan 5 milyon Euro’nun altına çekmeye çalışıyor. Başarı bonuslarıyla oyuncuyu ikna etmeyi hedefliyor.33 yaşındaki Falcao geçen sezon çıktığı 33 lig maçında 15 gol, 3 asistle oynadı.

Fanatik

Radamel Falcao kimdir?

Asıl adı Radamel Falcao Garcia Zarate olan Kolombiyalı futbolcu 10 Şubat 1986’da Santa Marta kendinde doğdu. 2007 yılında Lorelei Taron evlenen yıldız futbolcu, bu evlilikten 2 çocuk sahibi oldu.

Radamel Falcao’nun Kulüp Kariyeri

Kolombiyalı yıldız Radamel Falcao, futboldaki kariyerine ilk olarak River Plate kulübü ile başladı.2005 yılında takımı ile başladığı kariyerine 2009 yılına kadar aynı takım ile devam etti. 4 yıl içerisinde 90 maça çıkan Falcao, bu maçlarda 34 gol attı.

Oyun stili ile birçok kulübün dikkatini çeken Kolombiyalı, genç yıldız adaylarının ilk durağı olan Porto’ya transfer oldu. Geldiği ilk sezon da 25 lig maçına çıkan Falcao, bu maçlarda attığı 25 gol ile gol krallığında o sezon ikinci oldu.

Takımı ile geçirdiği ikinci sezonda ise lige Süper Kupa alarak başladı ve aynı performans sezon sonuna kadar devam ederek 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu oldu. İki sezon forma giydiği takım 51 maça çıkan futbolcu, bu maçlarda 41 gol attı.

radamel falcao atletico madrid

Daha sonra ise kulüp tarihinin en pahalı transferini yapacak olan Atletico Madrid’e 40 Milyon Euro’ya transfer oldu. Geldiği ilk sezonda müthiş performans gösteren Falcao, tekrardan farklı bir takımda UEFA Avrupa Ligi’ni kazandı ve aynı zamanda gol kralı oldu.

2012-2013 sezonunda da Süper Kupa alarak lige başlayan Falcao, takımı ile çıktığı 68 maçta 52 gol atarak büyük başarıya imza attı ve sezon sonunda 60 Milyon Euro gibi büyük bir paraya Monaco’ya transfer oldu. Geldiği sezon içerisinde geçmişteki performansından uzak kalan Kolombiyalı yıldız, bir sezon oynadığı takımıyla 20 maça çıkıp 11 gol attı ve sezon sonunda İngiliz devi Manchester United’a bir yıllığına kiralandı. Bir sezon oynadığı takımda tam olarak istenileni veremedi.

Sezon sonunda takımdan ayrıldı ve yeni sezonda bu kez Chelsea ile kiralık sözleşmesi imzaladı. 2015-2016 sezonu sonunu burada geçirdi. 2016-2017 sezonunun başında ise asıl takımı olan Monaco'ya geri döndü. Yıldız futbolcu geçen sezon 33 maçta forma giyerken 15 gol 2 asist yaptı.

Radamel Falcao’nun Milli Takım Kariyeri

Radamel Falcao, Kolombiya U-20 takımı ile ilk kez milli forma ile tanıştı ve 2 sene boyunca aynı kategoride oynadı. Yıllar içerisinde takımı ile 3 maça çıkıp 2 gol attı. 2007 yılında ise Kolombiya Milli Takımı’na davet edilen Falcao, günümüze kadar takımı ile toplamda 54 maça çıktı ve bu maçlarda 31 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Radamel Falcao’nun Başarıları

  • UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu : 2010-2011 , 2011-2012

  • UEFA Süper Kupa : 2012
  • UEFA Avrupa Ligi Gol Kralı: 2011 , 2012