"Bir kere söz verdim aday olmayacağım diye. Duygun olarak söz verdim. Sözümü tutmazsam Duygun olamam. Galatasaraylılar ve kamuoyun nezdinde Duygun kalamam. Bu benim sözümdü ve tuttum."

"GALATASARAY BAŞIBOŞ HALDEYDİ"

"Göreve geldiğimizde Galatasaray başı boş haldeydi. tüzükler çiğneniyordu. İki kez olağanüstü seçime gidildi. Bu durumlara mani olmak için göreve gelerek süremizi tayin ettik 210 gün olarak. Bizim Galatasaray uçağının pilotu da Alpler'in üzerinden paraşütle aşağı atladı. Biz de uçağın üzerindeki Galatasaraylılar da uçağı Yeşilköy'e indirdik."

"ÜNAL AYSAL KULÜBÜ BIRAKIP GİTTİ"

"Ben Ünal Aysal'ın kulübü bırakıp gittiğini düşünüyorum. Galatasaray için sorumluluğa herkes girer. Ben yalnız değilim herkes girdi. Bu Galatasaraylı olmanın bir sonucu. Sorumluluktan kaçamazsınız. 23 Mayıs'ta inen uçakta ekip değişecek. Kalkışa geçerken zorlanacağını tahmin etmiyorum. Kulübün durumunu bir açıkladık. Şeffaf olmamız gerektiği görüşündeyim. Herkese de açıkladık. Herkes Galatasaray'ı tartışıyor ama bakın diğer kulüplere. Herkesin durumu aynı. Türkiye'de başarılı olmanız şart. Başarıyı kaçırdığınız an maddi açıdan kötüye gidiyorsunuz."

GALATASARAY AVRUPA'YA GİDEBİLECEK Mİ?

"Galatasaray obez bir çocuk gibiydi. Kadroları şişmişti. Ben 125 kişi çıkardım ama bu kadronun 200 kişiye inmesi lazım. Galatasaray'ı 200 kişi yönetmeli. Bu isimleri gönderirken riskler de aldık eleştirildik de. UEFA kriterlerine uyma sıkıntımız var deniliyordu ama biz bunu sağladık. 2016 tehlikesi vardı ama artık yok. 2016'ya katılım için en büüyk kriter kulübün oyunculara borçsuz olması var. Biz bunu yerine getirdik"

"ALBAYRAK SNEIJDER'LE TAVLA OYNUYOR"

Oyuncular da bize çok yardımcı oldu. Bir şekilde hallettik. Kulüpte futbolun başında olan iki arkadaşım var. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak. Bunların sonsuz saygıları var. Hepsiyle yakın arkadaş. Abdurrahim Albayrak Sneijder'le tavla oynuyor. Sneijder Türk oldu neredeyse. 3'lü çektiriyor. İtalyanlar Sneijder'in tüm kimyasını bozmuş."

"HERKES HEDEFE KİLİTLENDİ" "Mali zorluklarla karşılaştığınız zaman başarının da gelmesi lazım. Bu başarı şampiyonluk. Ben bunu 4. yıldız diye lanse ettim. Herkes hedefe kilitlendi. Olmayabilir de. Ama bir motivasyon sağladık. Kulüp başarısıyla ve alt yapıdan yetiştirdiği oyuncularla para kazanır. Bu nedenledir ki bir spor kulübünün başarısı spordandır. Bazı fikirler var şirket kuralım yemek dağıtalım. Kulübün işinde bunlar yoktur. Şirket pazarlama yapar. Mali yapının olmazsa olmazı budur."

TERİM, MANCINI VE PRANDELLI İÇİN OLAY SÖZLER...

"23 Mayıs'tan sonra aynı şeyler devam edecek. 23 Mayıs'tan sonra kritik bir Beşiktaş maçımız var. Galatasaray 2 yıl üst üste şampiyon oldu. Şampiyonlar Ligi'nde 2 sene üst üste gruptan çıktık. Bu zamanda antrenör değişikliği yaptık. yönetim Kurulu değişikliği yaptık. Ben olsam Fatih Terim'i değiştirmezdim. Türkiye'nin en iyi antrenörüydü. Şimdi ise Türkiye'nin en iyi antrenörü Hamza Hamzaoğlu. Mancini'yi de değenmiyordum. Prandelli'yi hiç beğenmiyordum. İtalyanca'dan başka dil bilmiyor. Emrinde her dili bilen insanlar var. bunlar hep masraf. Yanında danışman getirmişti. Kadın İtalyanca biliyor biraz da İngilizce."

"HALK ARASINDA '4 ÇEKER' DİYORLARDI BİZE"

"Prandelli konusunda biz dosyamızı hazırladık ve sunumumuzu yaptık. Borçlar hukuku olsa biz haklı çıkardık ama iş akdi tek taraflı feshedildi. Bu yüzden bazı problemler oluyor. Biz gelen giden takımdan 4 yiyorduk. Halk arasında 4 çeker diyorlardı bize. Bir takım tersliklerimiz vardı. Bunların hepsini hazırladık. Hajrovic konusunda biz haklıyız. O bıraktı kaçtı. Gitmeden sözleşmesini yapmıştı. Gidip anlaşma yapmadı. Ama Prandelli boş durumda. İtalyan bir arkadaşım var. O zaman başkan değilim. Bana "6 sonra kovarsınız" dedi. Hiç başarılı olamadı. Yanlış tercihti.

"ŞAMPİYONLUK ŞANSI; %34, BAZEN EZİYET ÇEKİYORUM"

"Şu anda kesin bir şey söyleyemiyorum, gönlüm şampiyon olmamızdan yana ama bakıldığı zaman ligin üst seviyeleri mehter takımı gibi. 3 ileriye gidiyor 1 geriye. Ne olacağını kesin söyleyemiyorum. %34 bizim şansımız. Ben yaptığım her işten keyif alıyorum. Bazen eziyet çekiyorum. 3-0'dan 3-2 olunca eziyet çekiyorum. Sonra Sneijder 4-2 yapınca rahatladım ve oh artık uyuyabilirim dedim."

"BAŞKAN OLARAK DEVAM ETSEM, HAMZA HOCA İLE İMZALARDIM"

"Başkan olarak devam etsem Hamza Hoca ile sözleşme imzalardım. Hamza Hoca o kadar centilmen ki sözleşme konuşmuyor bile. Bazı spekülasyonlar var. Hamza Hamzaoğlu'nun 31 Mayıs'ta sözleşmesi bitiyor. 3 Haziranda Türkiye Kupası finaline çıkarsak Hamza Hoca ne yapar eder o takımın başında çıkar maça. Sözleşmesi olsun olmasın."

"DURSUN ÖZBEK'İ DESTEKLEYECEĞİM, DÜRÜST VE ALBAYRAK..."

"Ben Dursun Özbek'i destekleyeceğim. Bunu açıklamıştım zaten. Benim ağzımdan laf bir kere çıkar. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak ile de görüşüyorum devam etmeleri konusunda. Ama karar onların. İkna etmeye çalışırım ama çok da zorlayamam sıkılırlar."

"BAŞARIDA ŞANS FAKTÖRÜ DE VARDIR"

"Ben Galatasaray'da umudumu kesemem. Galatasaray her zaman iyidir. Ben 11 yaşında Galatasaray'a geldim. Her şeyim Galatasaray. Her basamağında anılarım var. 23 Mayıs sonrası güçlü bir Galatasaray olacaktır. Tabii başarıda şans faktörü de vardır. Şans da olmalı."

"ÜNAL AYSAL, '100 MİLYON DOLARI VAR' DENEREK ÖNÜMÜZE KONDU"

"Ben İnan Kıraç'ın etkinliği olduğu görüşüne katılmıyorum. Zaman zaman kendisiyle karşı karşıya da geldim. İnan Kıraç yalnızca eğitime karışır. İnan başkan adayı olsa herkes onu destekler. Böyle konular var ama İnan'ın bu işte gözü yok. İnan Kıraç bunu bir kez yaptı. Ünal Aysal'ı 100 milyon doları var diyerek önümüze koydu. Ama iş ortada. Başarı geldi ama borçla bıraktı gitti. 100 milyon da gelmedi."

"NE ZAMAN ADA ORTAYA ÇIKTI, O ZAMAN..."

"Galatasaray bir spor kulübünün ismi değil. Galatasaray ilkokuluyla, lisesiyle ve üniversitesiyle bir kültür. Galatasaray Spor Kulübü de burada okuyan 10-12 kişi tarafından kurulmuş. Kurulma amacı da yabancı takımları yenmek. Bu kuruluşta bile bir farklılık var. Bir zamanlar kimse Galatasaray'a üye olmak istemezdi. Ne zaman ki Galatasaray Adası ortaya çıktı. Kalamış tesisleri ortaya çıktı. Üye olmak isteyenler ortaya çıktı. Herkes Galatasaray'a gelebilir. Galatasaray kültüründe, Fransiz İhtilali'nde olduğu gibi eşitlik var laiklik var"

"FENERBAHÇE'NİN 1 MİLYON PROJESİ DOĞRU DEĞİL"

"Kulübün sahibi Genel Kurul üyeleridir. Oy kullanma hakkı onlardadır. Çarşı Grubu kulübün sahibi mi? Değil. GFB de değil. Bizim taraftarımız da değil. Onlar takımı itici güç sağlıyorlar. Taraftar bir güçtür. Onları görmezden gelemezsiniz. Dünya kulübü olmak demek tüzük yapısını değiştirmek demek değil. Kulübün üye sayısını artırmak bir çare değil. Ben çıksam şimdi 10 liraya üye alıyorum desem 10 milyon üye alabilirim. Ama kulübü idare edemezsiniz. Fenerbahçe'nin 1 milyon üye projesi doğru değil. Ne vereblirsiniz bu 1 milyon üyeye? Bilet alma önceliği deniliyor. Stadın 50 bin kişilik. Kaçına öncelik verebilirsiniz."

"NİYE TRİBÜNE GİTTİĞİMİZDE DÜŞMAN OLALIM?"

"İki kulübün arasındaki çekişmeye çok karşıyım. Güntekin Onay Beşiktaşlı. Üçümüz bir araya gelip konuşuyoruz. Düşman değiliz. Birbirimize sevgimiz saygımız var. Niye tribüne gittiğimizde düşman olalım? Niye fanatikler birilerini öldürmeye kalksın? Buna çözüm bulmamız lazım."

"ŞİKENİN YAPILIP, YAPILMADIĞINI BİLMİYORUM"

"Şike konusunda dediklerime eleştiriler yanlış geldi. Ceza hukukçusu olarak 3 Temmuz sürecinde şikenin yapıldığını veya yapılmadığını bilmiyorum. Buna mahkeme karar verir. Bildiğim bir şey; bu suçun yargılanması Özel Yetkili Mahkemelerde yargılanması açısından bunu komplo olarak değerlendirdim. Silahlı örgütte başlandı ama sonrasında sörgüt var silah yok denildi. Bu durumda asliye hukuk mahkemesinin bakılması gerektiğini söyledim. Bunu benden iyi bilen olamaz."

"'GELENEK BOZULMADI' SÖZLERİ İÇİN BİR CEVAP DAHA...

"Derbiden sonra asansöre bindik. Yanımda da yönetim kurulundan arkadaşlar var. Bir de muhabir sıkışık bir şekilde duruyor. Üzülüyor musunuz diye sordu bana. "Ben çok üzülüyorum gelenek bozulmadı değil mi dedi." Ben de "Öyle mi diyorsun gelenek bozulmadı yani" dedim. Sonrasında iner inmez sosyal medyada patlattı bunu. Gazeteciye kızmıyorum bu konuda. Haklı. Ben kendime kızıyorum. Böyle bir oyuna gelmemeliydim."

FENERBAHÇE'YE YAPILAN SALDIRI İÇİN... "Trabzon'da yaşanan olayı anında öğrendim. Teknoloji sayesinde. Misafirlikteydim yemek davetinde. Oradan bir metyin hazırladım ve GSTV'ye yolladım ve yayınlandı. Sersemce, aptalca ve hiç düşünülmeden yapılmış bir hareket. Niye yapıldığını bilmiyorum. Birkaç tane sebebi olabilir. Fenerbahçe büyük bir takım ve ses getiren bir terör eylemi olabilir. Fanatizm olabiliz. Bunu gerizekalı olarak yorumluyorum. Eğer ikincisiyle bizim çok ciddi olarak düşünmemiz gerekiyor. Eğer bunun nedeni fanatizm ise bunun sebebi bir yöneticileriz. Bunun sebebi gazeteciler. bunun sebebi futbolculardır. Bu sandık 3 ayaktır. Biz yönetici olarak abuk subuk konuşmamalıyız. Bir de sporcular tabii. Sporcular birbirlerine yakın olmaları gerekir. Aynı şovdan hayatlarını kazanıyorlar. Bugün Manchester derbisini izledik. Maç bitti oyuncular sarıldı tebrik etti birbirlerini. Ben bu hareketleri biz niye yapamıyoruz diye düşündüm. Biz şiddete dayalı bir kültür sahibiyiz ama bu şiddeti ortadan kaldırmamız lazım. Kültür olaylardan öğrenilir. Bunu kaldırdığınız zaman öğrenme de biter"

"LİGE VERİLEN 1 HAFTA ARA ÇOK YERİNDE"

"1 hafta ara verilmesine çok taraftardım. Bu olayın dehşet verici boyutlarına dikkat çekmek için yapılmış bir eylem olarak görüyorum. Kadınlar haftası, Erkekler haftası babalar günü 14 Şubat vs. Bu günler kamuoyunun dikkatini çekmek için yaratılmış günler. O açıdan bu ara çok yerinde ama sadece bununla bitmez. Zorlayıcı tedbirlerle de bitmez. Ceza hukukçusu olarak cezanın işe yaradığını düşünmem. Ölüm cezası vardı ama yine cinayetler vardı. Cezayı ağırlaştırdığınız vakit hakim de o cezayı vermek ister. Bunu kültürle halletmek lazım. Eğitim değil. Adam doktora yapar yine karısını döver. Bu kültür. Karısını döven adamın babasın da annesini dövmüştür. Bizim kültürümüzde dayak olayı var"

FİNALDEKİ SAHAYA ÇIKMAMA KARARI...

"Sahaya çıkmama kararı yanlış bir manevraydı. Galatasaray hiçbir ortamda sahaya çıkmamazlık yapamaz. Çıkar, olay çıkarsa herkes görür ve çekilir. Olay çıkmadan böyle bir karar alamazsınız. Galatasaray gibi bir takım rest çekmez. Uygular. Hakem konusunda haklı olabilir, saha konusunda haklı olabilir ama bunu kenıtlamalısınız. Büyük kulüpler rest çekemez. Fenerbahçe'nin de sahay çıkmayız resti olmaz. Bir takımın geleceğine bu şekilde karar verilemez. 25 milyon insan hakkında karar veremezsiniz. Bu yapılan yanlıştı. İdaresizlikti. Bazı kişiler vardı yönetimde. Bu karar başkanın kararı değildir. Yönetimdeki bazı kişilerin kararıdır. O dönem divenda bu konu tartışıldı. Ben o dönem derslerden dolayı divana gidemiyordum"

"ARROYO REST ÇEKTİ, GİTTİ"

Arroyo 4,5 milyon dolar aldı. gitmesinin sebebi de en son 500 bin dolar istedi ve rest çekti. Biz 300 bin verelim 200'ünü de sonra verelim dedik. Kabul etmedi. Kendi ülkerinde bir kulübe gitti. Satın almış o kulübü. Bizim paralarımızla... Basketbol çok güzel bir hal aldı. Fakat maliyeti çok fazla. Amatör bir spor. Maç başına aldığımız para masrafları karşılamıyor. Çünkü bir maçta her şey para. Fenerbahçe büyük bir yatırım yaptı. Bizden daha fazla yatırım yaptı. Biz yarısını yaptık şampiyon olduk. Ama getirisi yok. 20 bin kişinin önünde oynarsan getirisi var ama 200-500 2 bin kişi önünde oynarsanız getirisi yok.

BASKETBOL TAKIMI İÇİN REFORM GİBİ ÖNERİ

"Ben genel olarak söyleyeyim, Galatasaray'ın Türk oyunculardan kurulu bir takımı olması lazım. Taraftar başarı ister ama ben de çok şey istiyorum hayatta."