Başkan Mustafa Cengiz, şampiyonluktan seçime, projelerden transferlere kadar her şeyi anlattı: "Şampiyonluğu önce taraftara yazarım! Sonra teknik heyet ve futbolculara. En son da biz yöneticilere. Taraftar inanılmaz bir ayağa kalkış gösterdi. Mağazalarave tribünlere hücum ettiler, satılmayan localar vardı, hepsini doldurdular. 50 bin ortalama ile maçlarımızı oynadık. Biz de bu birlikteliği bozacak bir hata yapmadık."

BAKAN ÖZLÜ MÜJDEYİ VERDİ
Mustafa Cengiz; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü Ankara'da makamında ziyaret etti. Bakan Özlü, "Sayın Mustafa Cengiz'in isteği üzerine Seyrantepe ve Mecidiyeköy'de Allah'ın izniyle Teknokent'i kuracağız. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

ÖNCE ŞAMPİYONLUK SONRA SEÇİM
Seçim çalışması taş çatlasa haftada bir gündür. Seçim çalışması 3. ya da 4. planda. Bana şimdi sorsanız 'Seçim mi şampiyonluk mu?' diye hiç tereddüt etmeden 'Şampiyonluk' derim. Biz asla rakiplerimizi ezip, rakiplerimizi yok edip gelecek başarının peşinde değiliz. Centilmence ve mertçe mücadele olsun, eşit yarışmada, doğru ve hak edilmiş, şaibesiz şampiyonluklar istiyoruz. Rakiplerimiz güçlendikçe biz de güçleniriz.


FATİH HOCA'YA BAŞKANLIK YAKIŞIR!..
Fatih Hoca 'Ben ayrıldım ama ben gitmedim, beni gönderdiler' demeye çalıştı. Hoca çok iyi bir Galatasaraylı. Bizim gibi kulübün kuruşunun hesabını yapıyor. Başkanlık meselesine gelirsek... Almanya'da Beckenbauer olmadı mı, Fatih Terim neden olmasın? Fatih Hoca'ya başkanlık yakışır!

ALBAYRAK'IN AŞKI MECNUN'UN AŞKI GİBİ
Abdurrahim Albayrak'ın başkan olmasını isterim. Abdurrahim Bey'in şov yaptığını zannediyorlar ama ben Abdurrahim gibi kendini veren, mücadele eden insan görmedim. Mecnun'un aşkı gibi maddi-manevi her şeyini Galatasaray'a veriyor. Sağlığını hiçe sayıyor ki sezon sonunda bıçak altına yatacak! Bu camiada benden daha iyi o kadar çok Galatasaraylı var ki... İşte Abdurrahim de onlardan birisi...

HEM SALON HEM TEKNOKENT
Yiğidi öldür, hakkını inkar etme. Biz yardımları konusunda devlet ve iktidara teşekkür ediyoruz.. Teknokent de çok önem verdiğim bir proje. Biliyorsunuz kapalı basketbol salonu yapacağız ve yılda 38 maç dışında da orasını değerlendirmeliyiz. Devletin desteği ve üniversitelerin iş birliğiyle, spora yönelik teknolojik altyapı oluşturacağız. Kapalı basketbol salonunun alt kısmında 30 bin metre karelik alan ve ölü hale gelmiş Mecidiyeköy'deki otelin 16 bin metre karesini ticari alan olarak kullanacağız. Hayal satmıyoruz. Yıllık minimum 7-8 milyon dolar gelir söz konusu. Teknokent projesini ben devam etsem de etmesem de yönetimler sürdürmeli. Teknokent projesini 1 hafta önce UEFA'ya da gönderdik. Kapalı spor salonunu Teknokent ve E-Spor olarak realize yapacağız, oteli de kurtaracağız.

SANCAKTEPE BİZİM RÜYAMIZ
Riva-Florya'dan sonra yeni bir değer katmalıyız. Kemerburgaz'da sadece futbol olacak. Biz 13 olimpik branşta 1453 sporcuya sahip bir kulübüz. Fiziki alanları kampüs şeklinde bir araya toplamalıyız. Sancaktepe bölgesinde buna uygun alanı bulduk. Yelken hariçbin 200 dönüme 12 branşı ve futbol altyapısını yerleştireceğiz. Böyle bir projeyi devlet de destekleyecek. Sancaktepe bizim rüyamız, sadece Galatasaray'ın değil Türk sporunun temel taşı olacak.

YENİ OZAN'LAR ÇIKACAK
Ozan Kabak'ın son maçta süre alması beni mutlu etti. En değerli oyuncularımız altyapıdan çıkanlar. İnşallah yeni Ozanlar da çıkacak. Fatih Hocam zaten Florya'da mesaisinin bir bölümünü altyapıya ayırıyor, o izlemediği zamanlarda da yardımcıları U-17, U-19 maçlarını izliyor.

ZEMİNİN KIRILMA RİSKİ VAR
Taraftarımız şunu bilsin; kutlama ya da maç izleme, o sese kulak vereceğiz. Stadımıza fiziki sorunu aşabilirsek dev ekran kuracağız. Skorborddan sağlıklı şekilde maç izlenmez. Dev ekranın tonlarca ağırlığı sorun. Zeminin kırılma riski var ve tamiri 6 ay. Zemine zarar veremeyiz. Ama B Planımız da hazır. Hemen stadın yanındaki alışveriş merkezi Vadi İstanbul'daki yetkililerle görüştük. 15 bin kişilik bir alan var. Tarkan konser verdi birkaç gün önce. Orayı hazırlayacağız. Şampiyon olursak da hemen ertesinde pazar günü stadımızda kupayı kaldıracağız.


FATİH TERİM İSTEMEZSE 50 MİLYONA DA SATMAM
Rodrigues gibi kanadında kaliteli ve hızlı, İngiltere ya da İspanya liglerinden bana 5 futbolcu sayar mısınız? Sayamazsınız! Değeri 20 milyon Euro'nun çok üstünde. Söylenenlerden en az 2 kat daha fazla. Ama tabii ki Garry Rodrigues konusunda öncelik hocamızın. Oyuncumuz kalmak isterse, teknik ekibimiz de takımda tutmak yönünde görüş belirtirse, 50 milyon Euro verseler de satmayız. Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ve Bayern Münih'le kafa kafaya oynamamız gerek. Taraftarımız bizden bunu bekler...

TARAFTARLAR "DEVAM ET" DİYOR...
Sosyal medyadaki anketlerden haberim var. Taraftar devam etmemi istiyor. Onlara bu güveni vermişsem ne mutlu bana! Taraftar demek ki görüyor! Onlara sadece maça gelen insan diye bakmamak gerek. Onlar Galatasaray'ın gerçek sahibi. Taraftar seçseydi evet devam ederdim. Ama Genel Kurul'a saygılı olmak zorundayız. Bu camianın genetik kodlarında vefa olduğuna inanıyorum. Bu 'Beni seçin' demek değil! Galatasaray'ın sadece aidiyet değil sahiplenme duygusu da gelişmeli. Genel Kurullar da yönetime sahip çıkmalı.

UEFA'YA TARİHİ SAVUNMA YAPTIK
 bizden açık ve şeffaf olmamızı istedi. Biz de her hafta mali durumla ilgili rapor verdik. Disiplin Komitesi'ne hiç ara vermeden 3 saatlik sunum yaptık ki UEFA tarihinde böyle sunum olmamış! UEFA bir ceza heyeti değil. Doğru ve düzgün yönetip yönetemeyeceğinize bakıyorlar, tıpkı ticarette sözünüzün eri olmanız gibi...Denetleme firmaları ile de sözlerimizin doğruluğu test edildi. Yarın (bugün) görüşeceğiz. Diğer 3 kulüp gibi anlaşma talep etmiştik. Yol haritamızı çizecekler ve önümüz açılacak.