Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdurrahim AlbayrakTRTSPOR'da yayınlananan Basın Tribünü programına konuk oldu. Galatasaray'da yöneticilik yaptığı 5 dönemde de şampiyonluk kazanan Abdürrahim Albayrak çarpıcı ifadeler kullandı. 'Fatih Terim'i taraftar getirdi' diyen Albayrak, ''Dursun Özbek, ben adaylığım açıkladıktan sonra göreve Fatih Terim'i getirdi. Eski yönetimi stada sokmuyordu. Terim'i getiren taraftardır, ben sadece onların sesi oldum'' dedi. Başkan Mustafa Cengiz, ''Şampiyonluktan dolayı kimse beni tebrik etmedi'' derken, Galatasaray, düşkünler evi değil. Hem bir fonksiyon yürütemeyecek, hem de başkan ya da teknik direktör olmaya devam edecek. Yok öyle bir şey. Burası başarıya endeksli. Şampiyon olmasaydık, göreve devam etmemeyi düşünürdüm'' dedi.

Mustafa Cengiz, Yasin Öztekin ile yeni kontrat için anlaştınız mı? Beşiktaş iddiaları var." sorusuna; ''İşin ehli Fatih Terim'dir. Kararı o verecek. Futbol, basketbol, voleybolda işi ehline bırakacağız''cevabını verdi.

Abdürrahim Albayrak'ın açıklamaları şu şekilde:

Öyle bir maç ki, son yarım saatte şampiyon da olabilirsiniz, 3. de olabilirsiniz. Fenerbahçe maçında da yaşamıştık. Alex sağdan korner kullanıyor, kaleci Volkan geliyor. O anda ben bittim. Son 30 saniyede ya şampiyonsunuz, ya da kaybediyorsunuz.

''Tudor'un taktiklerine çıldırıyorum''

Vodafone Park'ta Beşiktaşlı dostlar bizi localarında ağırladılar. Çok sıkıntılı bir maçtı. Beşiktaş 6-7 gol atabilirdi. Çıldırıyorum. Tudor'un taktiklerine çıldırıyorum, değişikliklere çıldırıyorum.

''Baskı yaparak Fatih Terim'i getirttik''

Ünal Aysal döneminde yönetime Ali Dürüst ile büyük bir baskı yaparak Fatih Terim'i getirttik, yoksa Gerets takımın başına gelecekti.

''Hoca ile çok ciddi transfer çalışmamız var''

Fatih hoca ile çok ciddi transfer çalışmamız var. UEFA'nın limitini aşmayız. Galatasaray iyi bir transfer politikasıyla daha az maliyetle daha iyi işler yapacağımıza bütün Galatasaray taraftarı emin olabilir.

''Biz gittikten sonra ne oldu?''

Prandelli bana bu takımı komple değiştirmek lazım başkan dedi. O an Prandelli benim kafamda bitti. Prandelli'nin göndermek istediği futbolcular o dönemde 3 kupa kazandı. Biz gittikten sonra ne oldu? Üst üste antrenörler değişti.

''Terim'i getiren taraftardır''

Dursun Özbek, ben adaylığım açıkladıktan sonra göreve Fatih Terim'i getirdi. Eski yönetimi stada sokmuyordu. Terim'i getiren taraftardır, ben sadece onların sesi oldum.

''Kimse Galatasaray'ın çek defterini cebinde gezdiremez''

Eğer Tudor'un geldiği dönemde göreve Fatih Terim getirilseydi transferlerden tasarruf edilirdi. Bir kulüpte kimse tek başına gidip transfer yapmaz. Kimse Galatasaray'ın çek defterini cebinde gezdiremez. 650 milyon dolar nasıl zarar edilmiş?

Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde:

Göreve geldiğimiz zaman bir ayağa kalkış müthiş bir kenetlenme oldu. Sadece seyirci sayısı ortalaması 42 bine ulaştı. Şampiyonlukta birinci faktör Terim ve teknik heyet, ikinci faktör oyuncular.


''Şampiyon olmasaydık...''

Galatasaray, düşkünler evi değil. Hem bir fonksiyon yürütemeyecek, hem de başkan ya da teknik direktör olmaya devam edecek. Yok öyle bir şey. Burası başarıya endeksli. Şampiyon olmasaydık, göreve devam etmemeyi düşünürdüm.

''UEFA'ya 62 sayfalık sunum yaptık''

'3,5-4 ayda 30 milyon dolar tasarruf ettik. Biz UEFA'ya gittiğimizde ağzımızı açtırmadılar. UEFA'ya mali açıdan söyleyecek bir şey olmadığını ifade ettik. UEFA'ya 62 sayfalık sunum yaptık ve 2 saat 40 dakikalık savunma yaptık. Amaca ulaşmak için her yol mübah anlayışını asla kabul etmem. UEFA, 4 ayda yaptıklarımızı inceleyip bize güvendi.

''30 milyon TL gelir elde ettik''

Şuan insanlar loca almak için sıraya girdi. Loca ve kombineden 30 milyon TL gelir elde ettik. Kulüpte ayağa kalkışı gerçekleştirdik.

''Mali durumu olduğu gibi aktardık''

Mali açıdan artıya geçtik 4 ayda. UEFA futboldan yana bir kurum Galatasaray'ın bu 4 ay içerisinde yaptıklarını gördü. UEFA'ya hiçbir şeyi saklamadan, mali durumu olduğu gibi aktardık.

''2015 yılından kalma bir borç''

Nedeni de 11 bin TL'lik bilgisayar yüzünden, 2015 yılından kalma bir borç. Sadece taraftara nelerle uğraştığımızı, Galatasaray'a verdikleri desteğin nasıl doğru yerlerde kullanıldığını göstermek için anlatıyorum.

''Teşekkür etmedi''

Başkan adaylarından biri de çıkıp bana ve yönetime şampiyonluk için teşekkür etmedi.