Başkan Dursun Özbek, sezon biter bitmez oyuncuların hesaplarına 15 milyon doları yatırdı. 

Milliyet'in haberine göre, Sarı-kırmızılıların patronu, yarın da 24 milyon dolarlık bir ödeme yaparak birikmiş transfer taksitleri ile prim alacaklarını sıfırlayacak.

Sezonu çifte şampiyonlukla kapatan Galatasaray’da futbolculara olan borçlar yarın sıfırlanacak. Dursun Özbek’in başkan seçilmesinden kısa bir süre sonra şampiyon olan futbolculara 6 Haziran’da 15 milyon dolar ödenirken, kalan kısım da yarın kapatılacak. Futbolcuların maç başı ve galibiyet primleri, birikmiş transfer taksitleri ve şampiyonluk ile kupa primleri yarın yapacağı 24 milyon dolarlık ödeme ile tamamlanacak.

Böylece sadece futbol takımı için 1 ayda toplam 39 milyon dolar ödeme yapacak olan Özbek ve kurmayları, oyunculardan “Alacağımız yoktur” yazısını alarak Galatasaray’ın UEFA’da yaşayabileceği tehlikelere set çekmiş olacak. Cim-Bom’da 23 Mayıs’ta göreve gelen yönetimin, diğer branşlarla beraber toplamda 50 milyon dolara yakın bir ödeme yaptığı ifade edildi.

Galatasaray Başkanı Özbek’in, sporcuların ücretlerini zamanında ödenmesine hassasiyet gösterdiği ve bu nedenle yeni sezonda bütün branşlardaki ödemelerin düzenli yapılmasına dikkat edileceği bildirildi. Dursun Özbek, bu şekilde mali disiplin sağlayarak ve gelir getirici projelerle borçları azaltmaya çalışacak.

"M’Bia ve Eto’o gibi olmasın"
Transferde sessiz ve derinden gitmeyi tercih eden Galatasaray’ın neden bu şekilde hareket ettiği ortaya çıktı.

Avrupa’daki birçok futbolcunun sözleşmesinin 30 Haziran’da sona erdiği ve bu nedenle sarı-kırmızılıların gündemindeki bu futbolcuların birkaç gün daha bekleyeceği belirtildi. Bununla beraber, transferde diğer kulüplerin yaşadığı problemler de Galatasaray’ın temkinli hareket etmesine yol açan diğer bir faktör oldu.

Trabzonspor’un M’Bia, Antalyaspor’un da Eto’o transferinde yaşadığı sürece dikkat çeken Başkan Dursun Özbek’in transferde böylesi sorunlar istemediği, bu nedenle bütün formalitelerin sonlandırılıp işin resmiyete dökülmesinden sonra imzaların atılmasını istediği vurgulandı.