Başkan Ünal Aysal, Galatasaray’ın bütün kulvarlarda her zaman zirveyi hedeflediğini belirterek hem şampiyonluk yarışı hem de transferle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
TT Arena’daki partiye katılan Aysal, Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile eşleşmeleri için “Galatasaray’ın Avrupa’daki hedefleri her zaman en yukarısıdır. Çıtayı her zaman en yukarıya koyuyoruz. Chelsea çok önemli bir rakip ama Galatasaray için büyük, küçük takım yok. Sonuna kadar gideceğiz” diye konuştu.
Avrupa’da beklentilerin yüksek olduğunu kaydeden Aysal, “Bizim için önemli olan Şampiyonlar Ligi’nde sürekli yer almak. Geçen sezon ve bu sene Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmayı başardık. Bunu sürekli hale getireceğiz. Yolumuza devam ediyoruz. Önemli olan sürekliliktir” dedi.
Brezilyalı Alex Telles için “Neden olmasın?” diyen Ünal Aysal devre arasında takıma önemli takviyeler yapacaklarını kaydetti. Aysal, “Beklenti yüksek olduğu için transferde ihtiyaçlarımızı gidermek zorundayız. Eksikliklerimizin ne olduğunu biliyoruz. Son bir senedir özellikle ekibimizin bazı noktalarda aksadığını hepimiz gördük. Bunu düzeltmek için önümüzde bir aylık süre var. Gereken takviyeler yapılacak” ifadelerini kullandı.

‘Çatı için yazı gelmedi’
Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkını kapatabileceklerini de kaydeden Ünal Aysal, “Puan farkının çok büyük olduğunu düşünmüyorum. Bu fark açıldığı gibi kapanır. Bu kapanabilecek bir fark” yorumunu yaptı. Galatasaray Başkanı, Spor Genel Müdürlüğü’nün, TT Arena’nın çatısının kapatılmaması nedeniyle kulüp hakkında dava açmasıyla ilgili olarak ise “Bize Spor Genel Müdürlüğü’nden yazı gelmedi. Böyle bir hazırlık varsa da oturur konuşuruz. Her şey mahkemede çözülür diye bir kural yok” diye konuştu.

Arena’da yılbaşı şöleni

Galatasaray Kulübü; üye, sporcu ve çalışanlarının 14 yaşından küçük çocuklarına yılbaşı partisi düzenledi. Türk Telekom Arena’daki partisiye çocuklar ve  ailelerinin yanı sıra Başkan Ünal Aysal, Teknik Direktör Roberto Mancini, futbolcular, Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman ile çok sayıda davetli katıldı. Organizasyonda keyifli saatler geçiren Başkan Aysal, “Bu minikler Galatasaray’ın istikbali. Yeni yıla girerken bu gençlerin heyecanı ve dinamizmini kulübümüze yansıtmamız lazım” dedi.

Hocalar buluştu

Başkan Ünal Aysal partide Roberto Mancini ile Ergin Ataman’ı bir araya getirdi. Teknik adamlar, Avrupa’da elde edilen başarılı sonuçlar için birbirlerini tebrik etti. Ataman başarılarla dolu bir yıl geçirdiklerini vurgulayarak, “Euroleague’de zor bir gruba düştük ama biz ilk 8’e inanıyoruz. Ülkemizde tribün olaylarının artık son bulmasını diliyorum” diye konuştu.

Skorer
Nevzat DİNDAR