Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jurgen Klopp ise, galibiyetin kendisi adına fazla rahat gelmediğini vurgulayarak, "Açıkçası bu galibiyet bana çok rahat gelmedi. Golleri doğru zamanda attık. Rakip işi bırakmadı. Bugün iyi bir gün yakaladık. Genel olarak baktığınız zaman çok rahat bir galibiyet olarak değerlendirmiyorum" dedi.


"Başkanım Türk mantalitesine sahip olsaydı"

Bir basın mensubunun, "Türkiye'de futbol kötü durumda, A  Milli Takım kötü durumda Dortmund'u kurtaran birisi olarak bizlerin hangi alandan başlaması gerekiyor?" sorusuna Alman teknik direktör, "2008 yılından beri Dortmund'un başındayım. Başkanım Türk mantalitesine sahip olsaydı bugüne kadar gelmezdim. Bu iş için biraz daha sabır lazım. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer İstanbul takımlarını bir çatı altına getirdiğinizde nasıl gücün ortaya çıkacağını düşünün" şeklinde konuştu.

Takım olarak mükemmellikten uzakta olduklarını kaydeden Klopp, "Doğru alanlarda çok kararlıydık. Kaleye dik gittik. Mükemmellikten çok uzağız. Bu akşam alınan galibiyetten sonra bunu kutlayacak halimiz yok. Çok çalışmamız gerekiyor. Üç gün sonra ligde maçımız var. Mümkün olduğu kolay gol yememeye çalışacağız" dedi.

Galatasaray'ın son bir yılda üç teknik adamla çalıştığının hatırlatılması üzerine Klopp, "Hayır bence doğru yol değil. Futbolda sabır ve felsefe çok önemli. Bu konuda yorum yapmak doğru gelmiyor. Benim patronlarımda Galatasaray patronları ile aynı kafada olsaydı. Ben Dortmund'un başında olmazdım" ifadelerini kullandı.