Medipol Başakşehir’in başarılı oyuncusu Mehmet Batdal, Radyospor’a açıklamalarda bulundu. Milli takım kadrosunda yer almasını değerlendiren Batdal, “Milli takıma çağrılmam benim için gurur ve onur verici. Buraya geliş sürecim de kolay olmadı. Takım ve kişisel çalışmam bunda etkili oldu. Benim çağrıldığım kadro performansı zirve olan takım olarak görülüyor. Dolayısıyla da 23 kişilik kadro tercihinde yer bulduğum için mutluyum” dedi.

“Farklı duygular içerisindeydim”

İlk kez A Milli takıma seçilmesini ilişkin, “A Milli Takım içerisinde olmak çok başka bir şey. Ümit Milli içerisinde de bu duyguları yaşadım. Gerçekten farklı duygular içerisindeydim. Herkes oynamak ister, belki de bir daha çağrılırsam ben de oynayabilirim” ifadesini kullandı.

Galatasaray forması giyerken, Trabzonspor’a karşı yakın mesafaden kaçırdığı gol ve sonrasında da tepkilere neden olan pozisyonu hatırlatılması üzerine Mehmet Batdal, “Fatih Hoca ‘Kötü bir vuruş yapsa gol olur.” demişti demek ki iyi vuruş yapmışım. (Gülüyor.) O zaman üzüldüğüm bir andı. Ama o maçtan önce 4-4,5 ay oynamamıştım. Geriye baktığımda da sadece ders çıkartabilirim. Fatih Terim ile yeniden çalışma fırsatı buldum. Yaşanmış bir kırgınlık söz konusu değil. Bunu milli takım kampında da yeniden anladım” şeklinde konuştu.

Milli takım kampını da değerlendiren başarılı golcü, “Gruplaşma konusu söz konusu değil. Milli takımda 20-30 futbolcu oluyor ve herkes herkesle anlaşabilir değil. Sonuçta uzun bir kamp süreci oluyor ve bu süreçte de ortak paydası olanlar zaman geçiriyor. Bu da kesinlikle gruplaşma değildir. Milli takımda beklediğimden güzel ve samimi bir ortam vardı. Olan sorunların aşıldığını net olarak gördüm. Sonuçta ulusal bir dava var ve herkes elinden geleni yapıyor” dedi.

Fatih Terim’in Kosova maçı kampında Arda ve Burak Yılmaz ile olan ilişkilerine de değinen Mehmet Batdal, “Benim gördüğüm hissetttiğim ortada herhangi bir kırgınlık ya da olumsuz bir tutuma rastlamadım. Tamamen birbirine destek olan, iletişim halinde olan ve olumsuzluk olmayan ortam vardı”şeklinde konuştu.

“Galatasaray’a dönmek gibi bir durum…”

M.Başakşehir’in başarılı takım oluşunu ve kendi performansını değerlendiren Batdal, “En başında şu an olduğumuz noktayı tahmin etmiyorduk. Biz çok fazla değişmeyen bir takımız. Geldiğimiz nokta beklentilerimizin biraz üzerinde. Galatasaray’a dönmek gibi bir durum söz konusu değil. Bugün geldiğim nokta için çok mutluyum. Başakşehir bugüne kadar Bucaspor ile en güzel günlerimi yaşadığım kulüp. Şu an 30 yaşına geldim ama sağlığım el verdiğince oynamaya devam edeceğim. Avrupa hayalim de hep içimde olmuştu. İlk defa bu kadar yaklaştım” açıklamasında bulundu.