Polisin video görüntülerini incelemesi ise hala sürüyor. Bild Gazetesi'nde yer alan habere göre, Galatasaraylı taraftarlar yaralama, patlayıcı yasasına muhalefet, huzuru bozma ve cinayete teşebbüsle suçlanıyorlar. Galatasaraylı 700 taraftarı incelemeye alan polis, özellikle12 metre yükseklikten 3,6 kilogram ağırlığındaki koltukları Dortmund taraftarlarının üzerine atanları tespit etmeye çalışıyor. Bunun için Cinayet Masası bünyesinde KK 11 adlı bir komisyon kuruldu. Savcılık soruşturma sonunda, cinayete teşebbüsle suçladığı bu kişiler hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açacak. Olayı soruşturan Savcı Birgit Cirullies, "Ölen olabilirdi" şeklinde açıklama yapmıştı.

G.SARAYLILARI PKK BAYRAĞI MI TAHRİK ETTİ?

Olaylarda soruşturulan bir başka nokta ise, Borussia Dortmund'lu bir taraftarın, Galatasaraylıları PKK bayrağı sallayarak tahrik edip etmediği. Öte yandan Savcı Birgit Cirullies, Dortmund kulübünü de gerekli önlemleri almamak ve üzerine düşen görevi yapmamakla suçladı. Savcı Cirullies, "Kontroller daha sıkı olmalıydı" diye konuştu.

Galatasaray'ın Borussia Dortmund'a 4-1 yenildiği maç günü, 21 Galatasaray taraftarı gözaltına alınmıştı. Olaylarda 30 bin Euro maddi hasar meydana gelmişti.