Galatasaray Kulübü, alt yapı bünyesinde Genel Sanat birimi kurdu. Genel Sanat Yönetmenliği görevini de ünlü tiyatrocu Behzat Uygur'a verdi.

Genel Sanat Yönetmenliği’ne de ünlü tiyatrocu Behzat Uygur getirildi. Uygur’a şov dünyasının sevilen ismi 360 TV programcılarından Özgür Özgülgün yardımcılık yapacak. Hasan Şaş da ayda 1 kez başta oyunculuk dönemi anıları olmak üzere birikimlerini altyapıdaki futbolcu adaylarıyla paylaşacak.

G.Saray U-10 ile U-21 yaş grupları arasında bulunan tüm takımları kapsayan organizasyonda 300 öğrenci eğitim görecek. Gençlere tiyarto, sinema, drama, konuşma, diksiyon, kişisel gelişim, okuma alışkanlığı gibi birçok sosyal alanda eğitim verilecek.

Özellikle maç sonu açıklamalarındaki sığlıktan kurtulmak amacıyla oyunculara medya ve kamera önünde nasıl konuşulması hakkında temel bilgiler eğitimi verilecek. Ayda 2 takım, idman ve maç programları uygunluğu ölçüsünde tiyatroya götürülecek. Yine ayda 2 kez edebiyat ve basın dünyasının ünlü isimleri davet edilerek, öğrencilere deneyimlerinin aktarılması sağlanacak.

Duayen tiyatrocu Nejat Uygur’un oğlu ve projenin Genel Sanat Yönetmeni Behzat Uygur da Galatasaray altyapısında 10 yıl süreyle futbol oynamıştı.