Ayrıntılar...

TORRENT İLE DEVAM EDİLECEK Mİ?

Campos ve Sensibile'den önce göreve başlayan Domenec Torrent için karar sezon içerisinde verilecek. Şu ana kadar aldığı sonuçlarla ışık vermeyen Torrent için sezon içerisindeki performansı da belirleyici hale gelebilir. Şayet kötü gidişata bir son verilemezse aniden bu noktada neşter gelebilir. Ancak, hem skor hem de futbol olarak olumlu noktaya gidilmesi halinde Torrent tutulabilir.

KALE İÇİN PROJE

35 yaşındaki Fernando Muslera, Galatasaray tarihinin en ikonik isimlerinden biri haline geldi. Bundan sonra gelen her kaleci Muslera kalitesi ve seviyesiyle karşılaştırılacak ancak yıllar ilerliyor. Sezon içerisinde zaman zaman performansı yükselen Okan Kocuk'u ise Galatasaray gelecek planlamasında as kaleci olarak düşünmüyor. Son 3 sezonda Muslera ağır sakatlıklar yaşadı ve 2024'e kadar sözleşmesi devam ediyor. Pena'yı uzun vadeli isteyen ancak Barça'dan izin koparamayan Galatasaray'da Campos ve Sensibile, kaleci mevkisi için yüksek potansiyelli ve maliyeti düşük isim için arayışlara başlayacak.

SATILACAK MI, TUTULACAK MI?

Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray'ın en formda yıldızı. Sarı kırmızılıların en golcü oyuncusu olan Kerem için Avrupa devleri şimdiden ilgisini gösteriyor ve her maçı adım adım izleniyor. Kerem için Avrupa kulüpleri sezon sonunu bile beklemeden tekliflerini sunabilir. Galatasaray'ın istediği miktarda bir teklif gelirse kabul edilebilir. Galatasaray, 20 milyon euro gelir hedefliyor. Bu rakam Galatasaray'ın gelecek planlamasını kurması açısından da kritik olacak.

MARCAO...

Galatasaray son yıllarda elindeki en değerli oyuncuları bile satmakta zorlandı. 2018/19 ara transfer döneminde satılan Ozan Kabak'tan bu yana sarı kırmızılılar iki haneli rakamlarda bir satış yapamadı. Avrupa kulüplerinin ilgi gösterdiği Marcao için zaman zaman 15-20'li rakamlar konuşsa da bu ilgiler resmi teklife dönüşemedi. Avrupa futbolunda bağlantıları kuvvetli olan ve rekor satışlarıyla bilinen Luis Campos, Brezilyalı oyuncuyu beklenilenin de üstüne bir rakama satabilir. Ancak, Brezilyalı oyuncunun sezonun kalanında formunu yükseltmesi şart.

BABEL, FEGHOULI, ARDA - GOMIS

Galatasaray'da sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyuncular Ryan Babel, Arda Turan, Sofiane Feghouli, Fatih Öztürk... Bafe Gomis'in ise opsiyonlu kontratı var. Opsiyon devreye girmezse Fransız golcü de boşta olacak. Galatasaray'da Gomis dışında Arda Turan için Burak Elmas şerh koyabilir ve takımda tutabilir. Feghouli, maaşını düşürürse kalabilir ancak giderse yerine benzer kalitede ve liderlik yapabilecek bir oyuncu şart...

(Sporx)