Galatasaray'ın taraftar grubu ultrAslan, sarı-kırmızılı takımın Danimarka temsilcisi Kopenhag ile deplasmanda oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi maçı sonrası gözaltına alınan 3 taraftar için İstanbul'daki Danimarka Başkonsolosluğu'na yürüdü.

Sosyal medyada organize olan yaklaşık 100 kişilik grup, Şampiyonlar Ligi'nde 5 Kasım Salı günü oynanan Kopenhag-Galatasaray maçı sonrası gözaltına alınan taraftarlar Mehmet Karahan, Ali Büyükdoğan ve Cihan Bali için protesto gösterisi düzenledi.
Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Sokak'ta bir araya gelen taraftarlar, daha sonra ellerindeki pankartlarla Danimarka'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na doğru yürüyüşe geçti. "Kardeş kardeşi asla yalnız bırakmaz" şeklinde slogan atan grup, Mecidiyeköy'deki Trump Towers önünde basın açıklaması yaptı. 

ultrAslan adına basın açıklamasını okuyan taraftar grubu başkanı Veysel Giley, üç taraftarın kendi aralarındaki kavgadan dolayı gözaltına alındığını belirterek, özetle şunları kaydetti:

"Kardeşlerimizin tutuksuz yargılanması için yaptığımız başvurular sonuçsuz kalmış ve Danimarka makamları bu konuda hiçbir çaba göstermemişlerdir. Kardeşlerimizin adil olmayan koşullarda cezaevinde tutulması bizleri rahatsız etmektedir. Ali, Mehmet ve Cihan asla yalnız değildir. Arzumuz, insan haklarını uygun olmayan davranışın bir an önce sona erdirilmesidir."

Basın açıklamasının ardından Trump Towes'ın içine giren taraftarlar, üzerinde "ultrAslan" yazılı siyah çelengi bıraktı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bu arada, ultrAslan temsilcilikleri tarafından, 18 Kasım Pazartesi günü Avrupa'da bulunan Danimarka elçilikleri ve başkonsolosluklarına da siyah çelenk bırakma eylemi yapılacağı bildirildi.