Galatasaray'ın Faslı futbolcusu Younes Belhanda, sarı-krımızılı takımın 22. lig şampiyonluğuna ulaşmasının ardından A Spor'a açıklamalarda bulundu.

"2 SEZONDA 3 KUPA KALDIRDIM"

Galatasaray'da oynaması ve formasını giydiği takımlarda kupalar kaldırmasıyla ilgili konuşan Youens Belhanda, "Açıkçası Galatasaray'da oynamaktan gurur duyuyorum. Hem Türkiye'de hem de Türkiye dışında çok büyük bir taraftar kitlesi olan takım. Bu takımda iki sene kupa kaldırdım ve buna, bu yıl Türkiye Kupası da eklendi. Oldukça mutluyum. Gittiğim her yerde şampiyonluklar yaşadım. Bu durum, yeteneklerimin sahaya yansımasından kaynaklanıyor diyabilirim. Her zaman gol atamıyorum ama farklı alanlarda takıma katkı sağlıyorum. Kısa dönem olarak değil, uzun dönem olarak performansım değerlendirilmeli." dedi.

"AKHİSARSPOR MAÇINDA İNANDIM"

Bu sezon yaşadıkları şampiyonluk hakkında konuşan Belhanda, "Her şampiyonluğun ayrı hikayesi var. Geçen sene de zordu ama geçen yıl hep önden gittik. Bu sene daha zordu. uzun süre lider olan Başakşehir'i takip ettik ve son haftada şampiyon olduk. Bana göre Antalyaspor maçı kritikti, ayrıca Akhisarspor'a da 90+4'te attığımız gol sonrası şampiyon olacağımızı düşündüm. Allah'ın bize yardım ettiğini düşündüm ve sonunda şampiyonluğa ulaştık." ifadelerini kullandı.

"SAHADA AGRESİFİM ÇÜNKÜ..."

Sahada agresif görüntüsüyle ilgili sorulan soru üzerine faslı futbolcu "Küçüklüğümden beri böyleyim. Saha dışında daha mülayim, gülen yüzlü biriyim ama saha içinde böyle olamıyorum. Sahadayken orası benim oyun alanım ve orada kendi oyunumu yansıtmalıyım. Benim oyunumun üzerine oyun oynanmasını sevmiyorum." yanıtını verdi.

"İSTATİSTİKLERE DEĞİL SONUCA BAKIN"

İstatistiksel anlamda kensisiyle ilgili eleştiriler olduğunun ahtırlatılması üzerine Belhanda "Açıkçası burada istatistiklere değil saha içerisinde yaptıklarınıza bakmak lazım. Asist yapmıyor olabilirim ama eylemin başladığı nokta çok önemli. Evet, belki gol pası vermiyor olabilirim ama eylemin başladığı nokta çok önemli. Feghouli ile gol pası verme oranımız çok yüksek. Geçen sene Garry Rodrigues ile de bu oranımız yüksekti. Ayrıca 10 numara değil, 8 numara oynuyorum ve iki senedir de şampiyonuz. Bence bunlara bakmak gerekiyor." açıklamasını yaptı.

"RAKİPLER DIAGNE'Yİ TUTUYOR, BİZ ATIYORUZ"

Mbaye Diagne'nin gelmesinin ardından hücumdaki diğer isimlerin daha fazla gol atmasıyla ilgili soru üzerine konuşan Belhanda, "Diagne'nin gelişi bu durumu etkiledi. Diagne alan kaplayan bir adam. Defanas oyuncuları onun yanına gidiyor ve ona konsantre oluyor. Bize daha çok alan kalıyor ve biz de bu alanları kullanarak gol buluyoruz." dedi.

"DIAGNE İLE TARTIŞTIK AMA ARKADAŞIZ"

Mbaye Diagne ile penaltı tartışmaları hakkında da konuşan Belhanda, "Maçlarda, antrenmanlarda bu tip şeyler oluyor. İkimiz de o maç iyi oynadık ve penaltıyı atmak istedik. fatih Hoca, Diagne'nin atmasını istedi. Biz takım arkadaşıyız ve dostluğumuz devam edecek." ifadelerini kullandı.

"FATİH HOCA'YA TRANSFER İDDİALARINI SORDUM"

Devre arasında çıkan transfer haberleriyle ilgili açıklamalarda bulunan 29 yaşındaki futbolcu, "Medyada Galatasaray'ın beni satacağıyla ilgili çok fazla şey yazılıp, çiziliyordu. Bunların doğru olup olmadığını bilmiyordum. Hoca ile konuştum, bana güvendiğini ve burada klamamsı söyledi. Hocanın bu güvenine karşılık sahada en iyisini vermeye çalıştım." dedi.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE HEDEF TUR ATLAMAK"

Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefleri hakkında da konuşan Belhanda, "Bu sene de Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamak istiyorduk. Bazı sakatlıklar tura engel oldu. İç sahadaki 3 maçı kazansaydık, çıkabilirdik ama olmadı. Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde daha iyisini yapmaya çalışacağız." şeklinde görüş belirtti.

MUHAMMED BELHANDA'DAN TÜRKÇE;
"GALATASARAY'DA OYNAMAK İSTERİM"

Galatasaray altyapısında oynayan oğlunun ileride sarı-kırmızılı takımda forma giymesini isteyip istemediğiyle ilgili soru üzerine Belhanda, "Galatasaray'da oynayıp oynamayacağını, Muhammed'e sormalıyız." dedi. Belhanda'nın oğlu Muhammed ise Türkçe olarak "Büyünce Galatasaray'da oynayacağım" dedi.