Younes BelhandaGalatasaray'a mı transfer olacak? Yeni sezonun transfer çalışmalarına hızlı başlayan Galatasaray, bonservisi Dinamo Kiev'de bulunan Faslı futbolcu Younes Belhanda'yı transfer etmek istiyor.

Galatasaray sportif direktörü Cenk Ergün'ün Fas'a gidip, Belhanda ile görüştüğü ve Fas Milli Takımı'nda bulunan yıldız futbolcuyla anlaştığı belirtildi.

Futbolcu ile her konuda anlaşma sağlandığı belirtilirken, Galatasaray yönetimin Dinamo Kiev ile de görüşmelere başlaması bekleniyor. 

KIEV 9 MİLYON EURO İSTİYOR!

Belhanda, geleceği ile ilgili ''Fransa Ligi benim için hala bir opsiyon olabilir.. Marsilya olabilir mi? Bir görüşmemiz olmadı ama çok büyük bir kulüp. Dinamo Kiev benim için 9 milyon Euro istiyor ama bu çok yüksek bir miktar. Kiralık gitmek istemiyorum. Dinamo da para kazanmak için beni satmak istiyor. Ağustos'ta çözüme kavuşur. Önümüzdeki sezon Dinamo'da olacağımı sanmıyorum.  Bundesliga'yı seviyorum. Transfer döneminde oradaki fırsatlara bakacağız. Fransa da benim için bir seçenek ama bonservisimi almaları gerekiyor. Bunu yapacak birçok takımın olduğunu da zannetmiyorum'' şeklinde konuştu.

Dinamo Kiev ile sözleşmesi 2018 yılında sona erecek olan Belhanda, bu sezon Nice formasıyla 30 maça çıkarken 3 gol ve 7 asist üretti.

BAŞKANDAN KİRALIK AÇIKLAMASI

Öte yandan Dinamo Kiev Başkanı Igor Surkis, futbolcularını kiralık olarak satmayacaklarını belirtti. Surkis, ''Transfer döneminde hangi futbolcuların gideceği belli. Artık sadece satacağız. Kiralık futbolcu vermeyeceğiz'' dedi. Belhanda, son iki sezonu Schalke 04 ve Nice takımlarında kiralık olarak geçirmişti. 

BELHANDA KİMDİR?

27 yaşındaki Faslı oyuncu, Fransa Ligi ekiplerinden Montpellier'de yıldızını parlattıktan sonra 2013 yılında 8.5 milyon Euro'ya Dinamo Kiev'e transfer oldu. 3 yıl Kiev ekibinde oynayan Belhanda, geçen sezonu Bundesliga takımlarından Schalke 04'te kiralık olarak geçirmişti. İsmi bir dönem Fenerbahçe ile de anılan Belhanda, bu sezon Fransa Ligi'nde başarılı bir sezon geçiren Nice'te 3 gol ve 7 asist üretti.