Faslı oyuncu 3 sezonda 11 milyon 250 bin Euro. Yani 71 milyon 712 bin TL’yi cebine koydu.

Galatasaray formasıyla toplam çıktığı 6 Şampiyonlar Ligi’nde kazanılan 4 puan için 20 bin euro, Avrupa Ligi’ndeki 2 maçta alınan 2 puan için 10 bin euro, ayrıca Süper Lig’de oynadığı 60 maçta kazanılan 134 puan içinde 670 bin Euro’yu cebe attı.

Ayrıca sözleşmesi gereği Galatasaray’ın kazandığı her 25 puanda bir 100 bin Euro alan Belhanda şimdiye kadar toplanan 140 puan içinse 500 bin Euro kazandı.

Önümüzdeki haftalarda forma giyeceği maçlarda Galatasaray 10 puan daha alırsa Belhanda 50 bin Euro’su puan 100 bin Euro’su da prim olmak üzere 150 bin Euro daha kazanacak.

BELHANDA’YA OLABİLECEK EN YÜKSEK CEZA GELİYOR

Fatih Terim’in soyunma odasına giderken geriye getirtip sarıldığı, basın toplantısında savunduğu, soyunma odasında ise ettiği küfürleri öğrenince küplere bindiği Belhanda’nın canını yakacak. Faslı oyuncudan küfürleri için savunma istendi. Yönetim içinde kulüp iç disiplin talimatı gereği en yüksekten para cezası verilmesi prensip kararı alındı. Belhanda’nın savunmasını vermesinden sonra isterse sözlü olarak da savunma yapabileceği kendisine ve menajerine iletildi.

HER 23 EKİM, BELHANDA’YI SAVUNMA GÜNÜ…

Her 23 Ekim Fatih Terim’in Belhanda’yı savunmak zorunda kaldığı gün olarak tarihe geçmeye başladı. Geçen sezon aldığı paranın karşılığını veremediği için eleştirilen Faslı oyuncuyu Fatih Terim 23 Ekim 2018’de “Kimse onu zorla almadı. Belhanda düzgün davranan bir futbolcu. Bugüne kadar bir yerim ağrıyor diyerek izin aldığını hatırlamıyorum.” diye savunmak zorunda kalmıştı. Real Madrid maçından sonra 23 Ekim’in ilk saatlerinde düzenlenen basın toplantısında Terim, Belhanda’yı bu kez, “Oyuncuları taraftar değil, seyirci yuhalar” diye savundu.

Kaynak: Fotomaç