Adana Demirspor'da yaşadığı sakatlıklar sebebiyle düzenli forma şansı bulmakta zorlanan Faslı oyuncu, süre aldığı maçlarda gösterdiği performansla alkış toplamıştı. Belhanda, hücum aksiyonlarında takıma katkısı sebebiyle teknik direktör Vincenzo Montella'nın da beğenisi kazanmıştı.

Fransa'da Nice ve Montpellier formalarını giyen ve burada yaşadığı şampiyonluk sayesinde ülkede iyi bir izlenim bırakan 32 yaşındaki orta saha için yeniden girişimler başladı. 'Ederini bulan her futbolcu satılıktır' stratejisiyle ilerleyen Başkan Murat Sancak, Younes Belhanda için 5 milyon euro talep ediyor. Fransız ekiplerinin tekliflerinin bu rakamın altında olduğu belirtilirken, pazarlıklarla orta yolun bulunabileceği kaydediliyor

Wesley Sneijder: "Galatasaray hata yapmaz" Wesley Sneijder: "Galatasaray hata yapmaz"

GALATASARAY'IN YAPAMADIĞINI YAPACAKLAR

Galatasaray'da forma giydiği yıllarda birçok teklif alan Belhanda, son olarak Arap ekiplerinden 10 milyon euroya yakın bonservis teklifi getirmişti. Ancak dönemin teknik direktörü Fatih Terim, şampiyonluk yolunda en etkili silahlarından biri olarak gördüğü oyuncunun satışına izin vermemiş ve Mustafa Cengiz yönetimi satış işlemini gerçekleştirmemişti. Aynı Cengiz yönetimi, daha sonra yıldız oyuncunun zemin eleştirileri sonrası sözleşme feshi kararını açıklamıştı.

BELHANDA BU SEZON NE YAPTI?

Bu sezon sakatlığı sebebiyle birçok maç kaçıran Younes Belhanda, 21'i lig olmak üzere 23 maçta Adana Demirspor formasını sırtına geçirdi. Faslı yıldız bu mücadelelerde 4 gol 1 asiste imza atarken, gol pası ve kilit pas istatistiklerinde de takımı adına ilk sıralarda kendine yer buldu.

(Yeni Şafak)