Sivasspor maçından sonra yönetime saha zemini konusunda eleştirilerde bulunan Faslı oyuncunun sözleşmesi, Galatasaray'ın imajına ve kulüp yönetim kurulu üyelerinin saygınlıklarına zarar veren ve hakarete varan beyanlarda bulunması sebebiyle tek taraflı olarak feshedildi.

Oyuncunun sözleşmesinin fesih edilmesinden sonra, Belhanda'nın menajeri William D'Avila, Ajansspor'dan Burhan Can Terzi'ye konuştu. D'Avila, “Umarım bu yaptıkları onlar için problem olmaz. Yasal olarak bunu yapamazlar. Belhanda, bu sezon takımın burada olmasına yardımcı olmak için çok şey yaptı. 8 gol ve 3 asist… Bu en iyi rakamlar arasında” diye konuştu.

Belhanda ne demişti?

Sivasspor maçından sonra Belhanda şu açıklamayı yapmıştı: “Sosyal medyada ve gazetelerde, sahanın ne koşulda olduğunu görüyorsunuz. Sahanın daha iyi olması lazım. Florya'daki antrenman sahamız bile buradaki sahadan daha iyi. Galatasaray yöneticileri bir çözüm bulmalı. Twitter’da, Instagram’da kendine bakacağına, medyaya bakacağına, gel statla ilgilen. Bu sahada biz oynuyoruz, hafta sonu geldiğimizde bize futbol oynamak için iyi şartlar sunmaları gerek.”

Belhanda'nın Fransızca yaptığı açıklamada, yönetimi eleştiren sözleri tercüman tarafından çevrilmemişti. Faslı oyuncu bir gün sonra sosyal medyasından açıklama yaparak yanlış anlaşıldığını söylemişti.

Kaynak: Sporx - Ajansspor