Benfica’nın dün Galatasaray karşısına çıkan ilk 11’inde ilginç bir detay dikkatleri çekti.

‘Futbolcu fabrikası’ olarak da bilinen Portekiz ekibi, bu unvanına yaraşır bir kadroyla sahaya çıktı. Kırmızı-beyazlıların ilk 11’indeki 6 futbolcu Benfica akademisinden yetişmeydi. Bir tane de yedeklerde olmak üzere 18 kişilik kadroda 7 oyuncu altyapıdan çıkmaydı. 

Ruben Dias

Benfica’nın neredeyse tüm alt yaş takımlarında oynayan 21 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon Beşiktaş’a karşı da 90 dakika forma giymişti.

Francisco Ferreiro 

Lakabı, Portekizce ‘demir’ anlamına gelen ‘Ferro’ olan 21 yaşındaki stoper, Benfica A takımıyla ilk maçına geçen hafta 10-0’lık Nacional maçında çıkmış bir de gol atmıştı. Galatasaray, profesyonel kariyerindeki ikinci maçı oldu.

Yuri Ribeiro

22 yaşındaki sol bek, Benfica A takımıyla ilk karşılaşmasına 2016 Aralık ayındaki kupa maçında çıktı. Fenerbahçe karşı da forma giymişti...

Gedson Martinez 

Kulübün altyapısına, Orta Afrika’da bir ada ülkesi olan Sao Tome’den kazandırılan 20 yaşındaki futbolcu, bu sezon ligde 15 Şampiyonlar Ligi’nde 10 maça çıktı.

Florentino 

19 yaşındaki futbolcu, Angola kökenli… Küçük yaşlardan beri Benfica akademisinde top koşturan orta saha oyuncusu, Ferro gibi A takımdaki ikinci profesyonel maçına Galatasaray karşısında çıktı.

Joao Felix

Benfica’nın en önemli genç yıldızı olarak gösterilen ve Avrupa devlerinin ilgisini çeken 19 yaşındaki Felix, bu sezon ligdeki 13 maçta 7 gol-4 asistle dikkatleri üzerine çekti.

Joao Filipe  

Benfica altyapısından yetişen 19 yaşındaki sol kanat, dün Galatasaray karşısında kulübede oturdu. Kısaca Jota denilen oyuncunun, bu sezon kupada forma giydiği tek maçlık A takım serüveni bulunuyor. 

Benfica tarihinde bir ilk 

Benfica’nın altyapılarını birleştirerek akademi haline getirdiği 2006 yılından beri karmızı-beyazlılar ilk kez bir takımın karşısına, ilk 11’inde akademiden 6 futbolcuyla çıktı.  (Skorer)