Galatasaray camiası 2-1 kaybedilen Benfica maçının faturasını penaltı yaratan İspanyol hakem Jesus Gil Manzano’ya çıkardı… 1984 doğumlu hakemin bir özelliği çok dikkat çekici. Portekiz sınırından sadece 1.5 saat uzaktaki Extramadura kentinde yaşıyor. Ayrıca yaşadığı şehirle Benfica’nın şehri Lizbon arası arabayla sadece 3.5 saat.

Gil Manzano, İspanya’da “Kralların hakemi” olarak tanınıyor. Barçalı Pique kendisine “Lütfen hakemlik yapma. Başka bir iş arıyorsan ben sana yardımcı olacağım söz” demişti. Messi de 2-2’lik Girona maçından sonra kendisine elini uzatan Manzano’nun elini sıkmamıştı. Villareal taraftarları 2-1 kaybettikleri Real Madrid maçından sonra arabasının camına “hırsız” çıkartması yapıştırdığı da biliniyor.

Gil Manzano ilginç bir kişilik. Kasım ayında Onda Cero radyosuna verdiği röportajda, “İnsanlar hakemlerle sadece hata yaptığı zamanlar ilgilenirler. Hata yapıyoruz ama bir önceki maçta kendi aleyhine hata yaptığım oyuncular, bir sonraki maçta lehine hata yapınca bana melek gibi davranıyor.” sözlerini kullanmıştı.

''Portekiz'in tetikçisi.''

A Spor yorumcusu Levent Tüzemen de İspanyol hakem için ilginç ifadeler kullandı: "Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın yer aldığı gruptaki Schalke-Porto maçını da Manzano yönetti. O maçta Porto'ya iki penaltı çaldı. Belli ki İspanyol hakem resmen Portekiz takımlarının tetikçisi olmuş." dedi.