Galatasaray'ın 2-0 öne geçtiği maçta Başakşehir ile 2-2 berabere kalması ve şampiyonluk yarışında altın değerinde 2 puan kaybetmesi sonrası eleştiri okları Hamza Hamzaoğlu'na yöneldi. Hamzaoğlu'nun takımın en iyi ismi Yasin Öztekin'i kenara alması ve bu değişikliğin ardından maçın tersine dönmesi eleştirildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, maç sonrası yaptığı açıklamada yaptığı değişikliğin hata olduğunu kabul edip suçu üstlendi. Ancak Hamzaoğlu, oyuncularını da eleştirdi.

Lig TV'ye konuşan Hamzaoğlu, Galatasaray'ın maçta Yasin'in oynadığı ve oynamadığı dakikalarda iki farklı manzara çizdiğini söyledi. Değişiklik anına kadar basan ve mücadele eden bir futbol oynadıklarının altını çizen Hamzaoğlu, Yasin'in oyundan alınmasının hata olduğunu kabul etti. Hamzaoğlu bundan dolayı camiadan özer diledi.

Ancak başarılı teknik adam "Ne olursa olsun maçın 2-0'dan 2-2'ye gelmemesi gerekirdi. Bunu da oyuncularımla kendi aramızda konuşup değerlendireceğiz" diyerek de oyuncularını eleştirdi.

Galatasaray Teknik Direktörü, çok üzgün olduklarını ama asla pes etmeyeceklerini de belirterek "Şampiyonluk bu maçtan sonra daha da şart oldu" ifadelerini kullandı.
 
Hamzaoğlu, koridorlarda yaşanan gerginliği ise görmediğini, o sırada saha içinde olduğunu belirtti.