Lig Radyo’ya çarpıcı açıklamalar yapan Kozak, Galatasaray’da istenen şeyleri yapmak için tek merciin başkanlık makamı olduğunu, bu seviyenin ciddi mali birikim gerektirdiğini bildirerek "Benim o kadar param yok, nasıl başkan olayım, niye başkan adayı olayım!" dedi.  

Sarı-Kırmızılı camianın müstakbel başkanının büyük bir borç yüküyle karşılaşacağını bildiren Kozak, “kulübün futbolcularına yıllık borç taahhüdü 54 milyon euro. Yapılması gereken tek şey giderleri azaltmaktır. Yıllardır bunu söylediğim için muhalif, kötü adam ilan ediliyorum. Ünal Aysal döneminde kulübün kasasına 3.5 yılda 2.5 milyar lira girdi. Elbette Ünal bey suiistimal yapacak biri değil. Ancak idari ve mali anlamda korkunç yanlışlıklar yapıldı. Borç aynı deniyor da, gelen paralar müsrifçe harcandı. Borcun azaltılmasına dönük hiç çaba gösterilmedi.” ifadelerini kullandı. 

Riva ve Galatasaray Adası konusunda kulübün avantajlı olduğu kadar dezavantajlı olduğunu da belirten Hayri Kozak “Onlar bizim annemizin altın bileziği. Mahalleli o bileziğin evde olduğunu biliyor. Bakkala, kasaba, markete, şarküteriye borç diz boyu. Eee adam gelip hukuki yolla, alacağını tahsil edecek. Çünkü bileziğin bizde olduğu belli” benzetmesi yaptı.