Ara transfer döneminde kadrosunu bir golcüyle güçlendirmesi beklenen Galatasaray'ın ilgilendiği isimler arasında Benjamin Tetteh de yer alıyordu.Sparta Prag forması giyen Ganalı santrfor için Cim Bom'un 8 milyon euroluk bir teklifte bulunduğu ancak bu önerinin reddedildiği iddia edilmişti.

Çek kulübünün 21 yaşındaki golcü futbolcunun bonservisi için tam 12 milyon euro talep ettiği ve Wolverhampton Wanderers'ın bu ücreti ödemeye hazır olduğu öne sürülmüştü.Konuyla ilgili olarak Sparta Prag'ın teknik direktörü Zdenek Scasny'den ise gündeme bomba gibi düşen bir açıklama geldi.

Scasny, dün düzenlediği basın toplantısında Tetteh'in başka bir takıma gidip gitmeyeceğiyle ilgili soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Tetteh'in bizde kalmasını isterim. Ancak şunu söyleyebilirim ki İngiltere'ye gideceği iddiaları doğru değil."

"Bununla birlikte yönetime oyuncuyla ilgili her an yeni bir teklif gelebilir. Bu yüzden asla asla dememek gerekiyor."

Bu sezon Çekya ekibiyle 22 maça çıkan Tetteh, 9 gol atıp 2 de asist kaydetti. Sözleşmesi 2022 yazında bitecek olan yıldız ismin piyasa değeri 2 milyon euro olarak gösteriliyor."1.93 boyundaki Tetteh, bugüne dek Tudu Mighty Jet, Dreams, Standard Liege, Slovacko ve Bohemians 1905 formaları da giydi.

(Yunus DİLBER / Fanatik Dış Haberler)