Pandemi bitmedi ama TFF’nin aldığı kararlar ile Fenerbahçe derbisi tam kapasite seyirci ile oynanacak. Yani pandemiyi açan Galatasaray bir bakıma pandemiyi de bitirecek.

Yaklaşık 2 yıldır taraftar karşısında tam kapasite oynama fırsatı bulamayan iki takım oyuncularının buna vereceği tepki merakla bekleniyor.

Fenerbahçe’de Berke, Kim, Rossi ve Berisha ile Galatasaray’da Nelsson, Cicaldau, Berkan ve Morutan’ın vereceği reaksiyon önem kazanıyor. Sarı-kırmızılı tribünler tezahüratlarıyla ezeli rakiplerinin dengesini de bozabilir. Yapacakları hatalara verecekleri tepkiyle kendi oyuncularını da etkiyebilir.

Sarı-lacivertlilerde Pelkas, Mesut ve Sosa Galatasaray’da ise Mohamed, Babel ve Muslera bu tarz derbileri en çok oynayan ve en tecrübeli olan isimler olarak dikkat çekiyor.

MUSLERA ŞİMDİDEN PLANINI YAPTI

Bu arada Muslera top/kale seçiminin yapıldığı para atışında kaleyi seçecek. Berke’yi ilk derbisinde UltrAslan’ın yerleştiği kale arkasının önüne göndereceği gelen bilgiler arasında.

DERBİ PRİMİ: 10 MİLYON TL

Derbi biletlerinin tamamının saatler içinde tükenmesiyle, kulübün mağazacılık tarafında da hummalı bir çalışma başladı. Maç günü stadın içindeki GSStore'dan büyük gelir bekleyen Sarı Kırmızılılar, ürün çeşitliliğini artırabilmek adına tüm stokları devreye soktu ve çeşitli kampanyalar hazırlandı. Kulüpte, derbi günü mağaza cirosunun 10 milyon Lira seviyesini aşacağı tahmin ediliyor. 

Kaynak: Fotospor