por Toto Süper Lig'de gelecek hafta başlayacak 2016-2017 sezonu öncesi Konya yarın dev bir maça sahne olacak. Geçen sezonun Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Galatasaray, Turkcell Süper Kupa'yı kazanabilmek için Konya'da karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak karşılaşmayı FIFA kokartlı hakem Mete Kalkavan yönetecek. Mete Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Derbide dördüncü hakem olarak da Ali Palabıyık görev alacak.

Kapalı gişe oynanacak

Sezonun ilk derbisine sahne olacak Turkcell Süper Kupa maçı kapalı gişe oynanacak. Süper Kupa'ya ilk kez ev sahipliği yapacak yaklaşık 42 bin kişi kapasiteli Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak müsabakanın biletlerinin daha önce tükendiği açıklanmıştı. Derbiyi, Beşiktaş taraftarları doğu ve güney, Galatasaray taraftarları ise batı ve kuzey tribünlerinden seyredecek. 

Galatasaray'ın 4, Beşiktaş'ın 1 kupası var

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Süper Kupa'da dördüncü kez sahaya çıkacak Beşiktaş, daha önce bir kez kupayı müzesine götürebildi. Yedinci kez bu organizasyonda yer alacak Galatasaray'ın müzesinde ise 4 Süper Kupa bulunuyor.

Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde 339. randevu

Turkcell Süper Kupa'da yarın karşı karşıya gelecek iki takım arasındaki 92 yıllık rekabette, Galatasaray'ın Beşiktaş'a karşı galibiyet sayısında 120-107, gol sayısında da 477-444 üstünlüğü bulunuyor Beşiktaş ile Galatasaray, Turkcell Süper Kupa'da yarın Konya'da yapacakları sezonun ilk derbisiyle 339. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 338 maçta sarı-kırmızılı ekibin galibiyet ve gol sayısında rakibine karşı üstünlüğü bulunuyor. Rekabetteki 338 maçın 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazandı, 111 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 477 golüne, siyah-beyazlılar 444 golle karşılık verdi. Taraflar arasında geçen sezon ligde yapılan her iki maçı da Beşiktaş, evinde 2-1, deplasmanda da 1-0'lık sonuçlarla kazandı.

Beşiktaş - Galatasaray maçı saat kaçta hangi kanalda?

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda 13 Ağustos Cumartesi (yarın) oynanacak mücadele 20:45'de başlayacak ve ATV'den canlı yayınlanacak.