Spor Toto Süper Lig 8. haftasında Galatasaray deplasmanda Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti. Önder Özen, beIN Sports'ta Fatih Terim'in oyun anlayışı ve tercihleri, sistemdeki kararlılığı hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.  

Antalyaspor 0-1 Galatasaray Fatih Terim

"PLANLI BİR STRATEJİDİR BU"

Mariano'nun ortayı açtığı zaman ceza sahasında 3 seçenek vardı. Sayı olarak yeterli midir? Yeterlidir. Maicon oyuna girdikten sonra yaşanan bu pozisyondu. Yani şunu demek istiyorum. Galatasaray'ın oyunun son bölümünde cepheden hiç gitmemesi rastlandı değildir. Planlı bir strateji bu. 

"ONYEKURU VE GARRY DAHA FAZLA GOL HAYAL ETTİRMESİNE RAĞMEN"

Onyekuru ve Garry Rodrigues daha fazla gol hayal ettirir. Maicon ve Donk değil. Ancak Donk'u oyuna alması Fatih Terim'in kararlığı gösterir. Çizgiye bu kadar ısrarla çıkılması da kararlığı gösterir. Sonuç alınamamasına rağmen bu plan net kararlığı gösterir. 

"BUNA ANTRENÖRLÜK DENİR"

Maicon'un oyuna girmesi şaşırtmaz. Çünkü gol oranı var. Donk girdi, gol atan oyuncu da değil. Üstelik Donk'un yerine oyundan çıkan Onyekuru'nun gol oranı daha yüksek. Şimdi vurgulamak adına şunu söylüyorum. Bir uzun stoper sokup, devamında bir uzun daha oyuna alıp aynı şekilde ısrarla kanatlardan geliyorsan, işte buna antrenörlük denir. Bu birine güzelleme falan değildir.