Seçimde Dursun Özbek ile Eşref Hamamcıoğlu, yarışıyor. Seçim de beyaz oylar da eklenmeye başlandıktan sonra taraftarlar beyaz oyun ne işe yaradığını merak etmeye başladılar. İşte detaylar...

Prandelli'den Fenerbahçe'nin hoca adayına olumsuz sözler! Prandelli'den Fenerbahçe'nin hoca adayına olumsuz sözler!

Beyaz oy nedir?

Oy veren üyeler, başkan adaylarının listesindeki yönetici adaylarını çıkarmak isterse, kendi istedikleri yönetici adaylarını beyaz kağıda yazabiliyor. Ancak yönetim kurulunu değiştirdikleri başkan adayı her kimse; verilen oy, o adayın hanesine yazılıyor. Beyaz oy hazırlayan üyeler, 44 kişilik kurul listesini tek tek yazmak zorunda.

Zorlu bir süreç bekliyor

Bu seçimle birlikte geçen yıl haziran ayında başkanlık koltuğuna oturan Burak Elmas'ın görev süresi sona erecek. İdari yönden ibra edilmeyen Elmas ve ekibi, kulübü en kısa sürede seçime götürmek istemiş, ancak kongre mahkeme kararıyla iptal edilmişti. Dolayısıyla yaklaşık 1.5 aylık gecikmeyle kulüp ciddi sıkıntılar yaşadı. Bu yeni kongre sonrası mazbatanın 1-2 gün içerisinde yeni yönetime verilmesi bekleniyor. Galatasaray'ın 39. başkanı ve kurmaylarını bekleyen oldukça zorlu bir süreç söz konusu.

Acil ödenmesi gerekenler

İlk olarak Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmanın taksitinin ödenmesi gerekiyor. 2-3 aydır geciken sporcu alacakları, 1 Temmuz'a kadar Mostafa Mohamed'in 4 milyonDolar'lık bonservis bedelinin Zamalek'e gönderilmesi, teknik heyetle yapılacak sözleşme feshi ve yeni teknik ekibin belirlenmesi, buna bağlı transfer çalışmaları gibi çok sayıda gider kalemi, yeni yönetimi bekliyor. Kısa vadede 500-600 milyon TL civarında bir sıcak para ihtiyacı bulunuyor.

Gözler yine gayrimenkulde

İki başkan adayı da ilk olarak kulübün gayrimenkullerini değerlendirerek çıkış yolu arayacak. Özellikle Florya Metin Oktay Tesisleri'nin durumu çok kritik. Tesis bölgesinde Emlak Konut'a ait bölümün satış yoluyla kulübe kazandırılması ve buranın komple bir şekilde değerlendirilerek büyük gelir elde edilmesi planlanıyor. Riva'daki villaların satışından gelecek paralar ve Galatasaray Adası'nın yeniden aktif hale getirilmesi de Sarı-Kırmızılılar açısından kritik öneme sahip.

(Ajansspor / Fanatik)