Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki rakibi SS Lazio'nun kaptanı Lucas Biglia, Roma'daki rövanş maçı öncesi açıklamalarda bulundu.
Galatasaray ile Lazio, Türk Telekom Arena'daki 1-1 beraberliğin ardından son 16 takım arasına girmek için Perşembe akşamı Roma Olimpiyat Stadı'nda mücadele verecek.

Zorlu karşılaşma öncesi İtalyan ekibinin Formello kasabasındaki tesislerinde DHA'nın sorularını yanıtlayan kaptan Lucas Biglia, "Bizim için en iyisini yapmayı, yani turu geçmeyi istiyoruz. Yarış hala açık. Geçen Perşembe oynadığımız ilk maçtakinden daha iyi bir oyun ortaya koymamız gerekecek" diye konuştu.

"MATEMATİKSEL OLARAK MÜMKÜN"

Yarınki rövanş maçının, liglerinde kötü birer dönem geçiren Galatasaray ve Lazio için önemine değinen 30 yaşındaki ön libero, "Serie A'da kötü anlar yaşıyor olsak da, Lazio olarak Avrupa liginde belli bir yere gelmek istiyoruz. Matematiksel olarak da bu mümkün. Perşembe günkü maç, bizim için tüm sezonun en önemli karşılaşması olacak" ifadelerini kullandı.

"SNEIJDER BİZİM İÇİN EKSTRA BİR MOTİVASYON KAYNAĞIDIR"

Orta sahadaki rakibi Weslej Sneijder'a yönelik övgü dolu sözler sarf eden Biglia, şöyle konuştu:

"Sneijder büyük bir futbolcu ve bugüne kadar aralarında Real Madrid'in de bulunduğu Avrupa'nın önemli takımlarında oynadı. Bu seviyedeki bir futbolcu, kesinlikle bizim için ekstra bir motivasyon kaynağıdır. Önemli olan, arzu ettiğimiz gibi turu geçmemizdir."

Biglia, Lukas Podolski, kaptan Selçuk İnan ve Umut Bulut gibi futbolcuların da etkileyici olduğunu ekledi.

TT ARENA'DAKİ ATMOSFERDEN ETKİLENDİ

18 Şubat'ta oynadıkları müsabakada, TT Arena'daki atmosferin kendilerini çok etkilediğini dile getiren Arjantinli milli futbolcu, "Orada güzel bir maç oynandı. Stadyumu böyle dolu ve sıcak taraftarlarla görmek çok hoştu. Bizim taraftarlarımızın da Galatasaray'ınkiyle aynı düzeyde olduğunu biliyoruz" dedi.

"GALATASARAY'A SPORTİF NEDENLERLE GELMEDİM"

Bir dönem Galatasaray'ın transfer listesinde olduğu hatırlatılan, önümüzdeki dönemlerde Türkiye liginde oynamak isteyip istemediği sorulan Biglia, "Evet, yıllar önce Galatasaray'dan bir teklif almıştım, ancak olmadı. Ekonomik nedenlerden değil, tamamen sportif önceliklerimi göz önüne alarak bunu kabul etmedim ve bekleyip, Lazio'ya gelmeye karar verdim" diye konuştu.

KÜÇÜK PRENS'TEN GALATASARAY TARAFTARLARINA MESAJ

Arjantin futbolunda lakabı "El Principito" yani "Küçük Prens" olan Biglia, Galatasaray taraftarlarını överken, "Kendi stadımızda da, Galatasaray taraftarının yarattığı gibi güzel bir atmosfer olmasını diliyoruz. Umarım güzel bir müsabaka olur" diye konuştu.