Galatasaray’ın Aboubakar’la konuşarak Kamerun Milli Takımı’na girmek için maçı sattığını iddia ettiği Billong, ülkesinde RSI radyo istasyonuna konuştu.

Billong, ”Bu sezonu bitirirken bu kadar güçlü söylentilere yol açacağını bilmiyordum. Benim için bir şok. İddialar hakkında bana somut kanıtlar getirmesi için herkese meydan okuyorum. A'dan Z'ye söylenen her şey tamamen yanlıştır. Kovulduğumu ya da kovulacağımı duydum. Maçtan sonra kulübün beni kovduğunu duydum. Bütün bunlar tamamen asılsız.” ifadelerini kullandı.

Tekrarlanan suçlamalardan etkilenen Kamerunlu oyuncu, "Bir filmdeki gibi. İnsanlar bir hikaye yarattı ve bunu herkese aktardı. Bütün bunlar göz önüne alındığında, yansımaların olacağını ve benim için iyi bir savunmanın bulunacağını umuyorum. Mahkemeler bir karşı saldırıyı dışlamadan devam ediyor. Bu dava imajımı zedelediği için yasal olarak nasıl başarılı olabileceğimi görmek için tavsiye ile araştırma sürecindeyim. Bunun ışığında, nasıl ilerleyeceğimizi göreceğiz.” diyerek meydan okudu.

NE OLMUŞTU?

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Vincent Aboubakar'la maç öncesinde görüştüğü iddia edilen Jean-Claude Billong hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

GS TV'de konuşan Mustafa Cengiz, "Billong olayı çıktı, mahrem olduğu için duyuramadık. Mahrem diye, delilleriyle birlikte TFF'ye anında gönderdik. Bir yayıncı kardeşimiz, bunu flu da olsa yayınladı. Biz, aynı gün, delilleriyle birlikte TFF'ye başvurduk. Beşiktaş camiasından özür dilerim. Ben Beşiktaşlıların hakkıyla, şerefiyle yürüdüğünü biliyorum. Beşiktaşlılar, Fenerbahçeliler, benim en yakın arkadaşlarım. Ama onların yönetimi, onların adına bir hata yapıyorsa açığa çıksın. Bir şey yaptınız demiyorum. Beşiktaş yaptı demem. Kuşkularımız var dedik, siz lütfen bunu aklayın dedik. Beşiktaş bir yanlış yapsa, ben gurur mu duyarım? Fenerbahçe bir yanlış yapsa, ben sevinir miyim? Üzülürüm." dedi.

Kaynak: Fotomaç