Sezon sonunda kontratı biten Didier Drogba'nın yanı sıra yönetim 3 yıl önce Arsenal'den transfer edilen Emmanuel Eboue ile de yolları ayırıyor. Fatih Terim ile birlikte sağ beki teslim alan ve sarı-kırmızılıların büyük bir açığını kapatan Eboue, bu yıl hem yabancı sınırına sık sık takıldı hem de performansıyla eleştirildi. 

Transferiyle tüm dünyada büyük yankı uyandıran Didier Drogba da 1.5 sezonda büyük başarılara imza atarken o da vatandaşı gibi yolun sonuna geldi... Sözleşmesi biten yıldız oyuncuya başta ABD olmak üzere çok sayıda teklif gelirken yılda 4 milyon Euro kazanan Drogba'nın uzun süreli sözleşme istemesi sarı-kırmızılılar ile de yollarının ayrılmasına neden olacak.

Bu sezonun 2. yarısında düşüşe geçen ve son olarak da yaşadığı sakatlık nedeniyle 5 hafta oynamayacağı öğrenilen Fildişili golcü de sezonun bitmesiyle birlikte Galatasaray kariyerine noktayı koyacak. Sözleşmesi biten Drogba ile yolların ayrılması kolay gözükürken Eboue'nin ise 1 sezon daha kontratı bulunuyor. Deneyimli oyuncunun menajeri ile bu konu görüşülürken Eboue'ye kulüp bulması ve bonserviste kolaylık gösterileceği belirtildi. Eboue'nin Dünya Kupası'nda forma giyecek olması da takım bulmasına yardımcı olacak.

Her iki oyuncuya da sezonun son haftasında bir veda hazırlığı düşünen Galatasaray yönetimi plaket verip taraftara alkışlatarak da bir anlamda iki oyuncunun da G.Saray'daki jübilesini gerçekleştirmeyi planlıyor.

Vatan