Atletico Madrid maçı sonrası “Yüzde 50 hazırız” diyen Cesare Prandelli’nin özellikle hücum hattından memnun kalmadığı belirlendi.

Geride bıraktığımız sezon Avrupa’da fırtına gibi eserek Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan, La Liga’da ise şampiyon olan İspanyol temsilcisine karşı sergilenen futbol İtalyan teknik adam tarafından kısmen beğenilirken, hücum bölgesindeki performans ise üzdü. Cesare Prandelli’nin bu maçla ilgili hazırladığı rapora göre bardağın boş ve dolu tarafı şöyle:

1. SAVUNMA TAMAM: Atletico Madrid gibi önemli bir takıma karşı 90 dakika sadece 1.5 pozisyonun verilmesi İtalyan teknik adamı memnun etti. Mancini’ye göre Prandelli’nin isimlerle çok oynamaması bu bölgede sorunların şimdilik en az indirgendiğini gösteriyor.

2. HÜCUM YETERSİZ: Atletico Madrid maçında takımın ilerde çoğalamaması en büyük sorun olarak dikkat çekti. Burada ana neden Sneijder’in eksikliğine bağlanıyor. İlk kez Olcan o role soyunsa da kanattaki etkinliğini burada sergileyemedi. Ayrıca Burak’ın alternatifsizliği ilerde sorun yaratabilir. Drogba gibi sırtı dönük oynayabilecek, arkadan gelen oyunculara pozisyon açacak bir forvet ihtiyacı ortada.

3. KANATLAR ÇIKMIYOR: Veysel ve Telles iyi niyetli ama hücuma katkıları sınırlı. Atağa kalkarken bu oyunculardan istenen çizgiye kadar inmeleri. Bu aşamada ikisi de hücumda etkisizler.

4. SOLDAKİ TEHLİKE: Telles ve önünde Bruma’nın olduğu sol hatta savunma zaafiyetleri olabilir. Bu bakımdan alternatif sağlanması gerekiyor. Buna karşın sağda Veysel ile Hamit defansif açıdan olumlu bir tablo çizdi.

Milliyet