Fatih Terim’in gözdesi olan Cesar Montes’in Galatasaray’a transferi için sürpriz bir destek geldi. Meksikalı oyuncuyla aynı takımda forma giyen Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Vincent Janssen, yaptığı açıklamada, “Cesar, Avrupa’da rahatlıkla oynayabilecek seviyede. Ajax ve Porto’da istediği patlamayı yapabilir daha sonra Premier Lig’e transfer olabilir. Galatasaray’da ise sürekli Şampiyonlar Ligi’nde oynayarak futbolun en üst seviyesinin tadını alabilir. Bahsettiğiniz üç takımdan hangisine giderse gitsin başarılı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Daha önce de bir başka Fenerbahçeli Colin Kazım, Meksika basınına yaptığı açıklamada Cesar Montes’e, Galatasaray’a gitmesini tavsiye etmişti.

CESAR MONTES KİMDİR?

Tam adı César Jasib Montes Castro olan Meksikalı futbolcu 24 Şubat 1997 tarihinde Hermosillo'da doğdu. Futbola da Monterrey'in altyapısında başladı. Burada profesyonel kariyerine de imza attı. 2015-2016 sezonundan bu yana kulübünün formasını giyen Montes 23 yaşında. Boyu 1.95 olan ve hava hakimiyeti ile tanınan genç stoper bu sezon çıktığı 34 maçta 2 gol attı ve 1 de asist yaptı. Meksika Milli Takımı formasını ise 10 kez terletti. Kariyerinde 117 resmi müsabaka bulunan Montes, 11 kez rakip fileleri sarstı ve 4 kere de arkadaşlarına servis yaptı. Kontratı 2022 yılında sona erecek. Güncel piyasa değeri 5.2 milyon euro.

A Spor