İtalyan teknik adam yabancı kuralından 3 kulvarda mücadele eden Galatasaray'a, yeni transferlerden şampiyonluk yarışına kadar kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Kamp çalışmalarını ile sözlerine başlayan Roberto Mancini, "Kamp dönemi bizim için çok önemliydi. Daha geçireceğimiz bir periyot var. Önemli olan takımın daha iyi duruma gelmesiydi.'''Bakıldığı zaman bir takımla sezon başı kampına geçirmek daha önemlidir. Daha fazla çalışma şansınız olabiliyor. Yine de 2 haftanın da kötü olduğunu düşünmüyorum. Bu maçlara da yansıyacaktır.'' dedi.

BRUMA'NIN SAKATLIĞI HAKKINDA!
Roberto Mancini, sezonu kapatan Bruma için "Bruma'nın sakatlığına çok üzüldük...   Bruma bizim çok şey beklediğimiz gelecek vaadeden bir oyuncu. Hızlı, süratli becerikli bir oyuncu. Uzun bir tedavi dönemi geçirecek ancak en kısa sürede sağlıklı bir şekilde aramıza katılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ KADROYU GENÇLEŞTİRMEKTİ!
Yapılan transferler hakkında konuşan Mancini, "Amacımız kadromuzu gençleştirmekti. Telles, Umut, Salih ve Hajorovic hem kaliteli hem de genç oyuncular. Hem Galatasaray'ı hem onları daha iyi yerlere getirmek için çalışacağız. Kadroya baktığımız zaman bir çok tecrübeli oyuncularımız var. Bunların arasına genç oyuncular katmamız gerekiyor. Biz de bu yüzden burdayız." dedi.

İtalyan teknik adam "Başka transferler olacak mı?" sorusuna "Belki bir tecrübeli oyuncuya ihtiyacımız olabilir, bir transfer daha yapabiliriz." şeklinde cevap verdi.

TELLES İÇİN NE DEDİ?
Galatasaray'ın yeni transferi Alex Telles hakkında olumlu ifadeler kullanan Mancini "Alex Telles'i daha önceden biliyordum. Kendisi bir sol bek. İyi bir oyuncu süratli bir oyuncu, güçlü bir oyuncu olduğun söylebilirim. Telles genç bir oyuncu ama 1.5 senedir Gremio'da oynuyor. Aslında tecrübeli bir oyuncu. Sol bek için çok çok iyi bir transfer oldu" diye konuştu.

GALATASARAY'IN EKSİĞİ NE?

Galatasaray'oın gol yeme sorunu olduğuna dikkat çeken Mancini, "Galatasaray'ın gol yememeye başlaması lazım. Antrenmanda bu tip çalışmalara önem veriyoruz. İkinci yarıda zorlu bir fikstür bizi bekliyor. Kalemizi gole kapatıp, iyi bir futbol oynayarak 8 puanlık farkı kapatacağımızı düşünüyorum." sözlerini kullandı.

"YABANCI KURALI DEĞİŞMELİ"

Türk futbolu ile Avrupa'yı karşılaştıran sarı kırmızılı teknik adam, "Türk futbolu Avrupa'da tanınmıyor. Türkiye'de en büyük eksiklik yabancı kuralı. Daha fazla yabancı oyuncu ve teknik adam gelirse Türk futbolu gelişir ve Avrupa'da daha fazla dikkat çeker" şekilinde yabancı kuralını değişmesinin altını çizdi. Geçen hafta Türk teknik adamlarla ilgili sözlerine açıklık getiren Mancini, "Ben orada İtalya'da ve İngiltere'de çalışmış biri olarak tecrübelerimden faydalanarak konuştum. Kimseyi hor görme ve küçümseme bir amacım yoktu. Sonuçta büyük oyuncularlarla bir yere geliyorsunuz Hocalar da kendini geliştirince daha iyi yerlere gelebilir. "

"TERİM TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK ŞANS"

Roberto Mancini, Fatih Terim ve geçen hafta yaptıkları toplantıyla ilgili şu ifadeleri kullandı; ""Türk Milli Takımı çok şanslı, Fatih Terim gibi bir teknik adama sahip. UEFA Kupası, sonra Süper Kupa, İtalya'da çalıştı. Bu nedenle çok şanslı olduğunuzu düşünüyorum. Milli takım, yabancı kuralı, lig hakkında konuştuk.''"


"ŞAMPİYON OLURSAK BÜYÜK İŞ BAŞARIRIZ"
Ligin ilk yarısını lider bitirmeyi hak eden bir Fenerbahçe var. 8 puanlık farkı kapatmak için ilk haftadan itibaren puan kaybetme kredimiz olmadığını biliyoruz. Sonuçta sezon sonunda şampiyon olursak büyük bir başarıya imza atmış oluruz. 8 puan kapatılamayacak bir fark değil, 17 maçımımız var, derbiler var."

LigTV