GSGAZETE - Sezon başında Hamza Hamzaoğlu tarafından kadroda düşünülmeyen ve bedelsiz olarak Genoa'ya kiralanan Blerim Dzemaili, İsviçre'nin EURO 2016 resmi kadrosunda yer aldı. 

İsviçre'nin kadrosunda her transfer döneminde Galatasaray'la adı anılan Gökhan İnler'in olmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Premier Lig'de şampiyon olan Leicester City'de oynayan İnler, bu sezon ligde sadece 5 maçta görev yaptı. 

Galatasaray'daki plansızlık ve yanlış tercihler

Galatasaray sezon başında, Melo'nun Inter'e satışına onay vermiş ve yerine Jem Karacan transfer etmişti. Bunun üzerine yönetim, orta sahada fazlalık olduğu iddia edilen Dzemaili'yi bedelsiz olarak Genoa'ya kiraladı. Sezonu İtalya'da geçiren 30 yaşındaki defansif orta sahanın 2,1 milyon euro olan yıllık ücretinin 1,3 milyon euro'sunu Galatasaray ödedi. 

Hal böyleyken hem maaş bütçesinden yer açılamamış hem de Galatasaray orta sahasında ciddi bir sorun oluşmuştu. Hatırlanacağı üzere devre arasında Ryan Donk 2,5 milyon euro'ya alınmış ve Jem Karacan 50 bin euro satış opsiyonuyla Bursaspor'a kiralanmıştı. 

Avrupa Şampiyonası sonrası Dzemaili, yeniden Florya'ya dönecek. Tecrübeli futbolcuyla ilgili kesin kararı yeni teknik direktörün vermesi bekleniyor. 



HABER: VAHAP ÖZDEMİR