Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, "Alper'i Galatasaray vermeye çok yakınız" şeklindeki açıklamasının ardından, 30 Nisan günü yıldız futbolcu ile transferi için bir araya geldi.

Görüşmede Alper'in, Eskişehirspor Başkanı Ünal'a, "Başkanım, Galatasaray'da kariyerimi devam ettirmek istiyorum. Transferim için izin verin" dediği öğrenildi. Alper'in bu yaklaşımına başkan Halil Ünal'ın olumlu baktığı ve Alper'in Galatasaray'a transferi yolunda önemli bir adım atıldığı öğrenildi.

BONSERVİSİ EL YAKIYOR

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Fatih Terim’in ‘Dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım’ şeklindeki tavrına rağmen Ünal Aysal yönetimi transfer harekatına start verdi. Sezon başı yapılacak hazırlık kampına kadar takıma yapılacak bütün takviyeleri tamamlamak isteyen G.Saray yönetimi bu şekilde hem yapılacak hazırlık maçlarında takımlarını tam kadro olarak görmek istiyor hem de sezon sonu sözleşmesini uzatmak istedikleri Fatih Terim’e jest yapmak istiyor.

Terim'in geçen Onbahis sezon da ısrarla istediği ancak Eskişehir yönetiminin bırakmak istemediği Alper, Aysal’ın ilk hamlesi oldu. Sarı-kırmzılıların birçok talibi olan Alper Potuk için Eskişehir ile yaptığı görüşmeler olumlu sonuç verdi. Hatta EsEs Başkanı Halil Ünal canlı yayında “Alper G.Saray’a yakın diyebiliriz. Çok mesafe katettik, görüşmeler olumlu gidiyor. Alper Potuk ile görüşeceğim. Ama daha hayırlı olsun demedik” açıklamasını yaptı.

Ünal, bonservis ücreti ile ilgili olarak Şansal Büyüka’nın yönelttiği “6 milyon Euro mu?” sorusuna verdiği “Çık çık Şansal Ağabey” yanıtıyla yıldız futbolcuyu ucuza vermeye niyetli olmadığını açıkça gösterdi. Ancak sarı-kırmızılıların bu transfer için gözden çıkardığı rakam maksimum 5 milyon Euro.

EMRE ÇOLAK’A VİZE YOK

“Sneİjder’in bonservisine bile 7.5 milyon Euro verdik. Artık kimseye çok para vermeyiz” diyen yöneticiler rakamı yukarı çıkarmaya kesinlikle yanaşmıyor. Yönetimin hedefi Es-Es’i 5 milyon Euro artı iki oyuncunun takasıyla ikna etmek. Eskişehir’in Emre Çolak ile Sercan’ı istediği öğrenilirken, sarı-kırmızılılar ise Sercan Yıldırım ile Kayseri’de kiralık olarak oynayan Ceyhun Gülselam’ı öneriyor. Tarafların takasta kullanılacak isimlerde taraftalar mütabakata varınca bu transfer resmiyet kazanacak.