Faruk Süren, Terim ile bu şekilde yolların ayrılmasına bir anlam veremediğini belirterek, "Demek ki, Ünal Aysal'ın başka hesapları varmış" diye konuştu.

Galatasaray Eski Başkanı Faruk Süren, Fatih Terim'in görevden alınmasının en çok Galatasaray'a zarar vereceğini söyledi.

Best FM'e konuşan Süren, "Yanlış bir karar olarak görüyorum. Sezonun başlangıcında ne sebeple olursa olsun dialog noksanlığından dolayı böyle bir kararın verildiğini düşünüyorum. Bir yola çıkmışsınız, iki sene üst üste şampiyon olmuşsunuz aynı hoca ile. Ve birden ligin 5. maçı oynanırken, lig liderinden 3 puan gerideyken ve Şampiyonlar Ligi’nde sadece birinci maç oynandıktan sonra Fatih Terim ile devam etmemeye karar veriyorsunuz. Ben bunun heralde bir b planının olduğunu düşünüyorum. Hiçbir sebep yok ortada. Bu şartlarda böyle bir karar aldığınıza göre arkasında mutlaka bir düşünce vardır. Açıkcası bu kararı yadırgıyorum." dedi.

"BEN TASVİP ETMİYORUM"

Yönetimin Terim'in karizmasından etkilenmeyeceğini düşünen Süren, "Fatih Terim’in karizması muhakkak çok kuvvetlidir. Ancak bunun bir etken olduğunu düşünmüyorum. Ben tasvip etmiyorum bu aşamada bu değişikliği ama muhakkak bir planı vardı." şeklinde konuştu.

BAYERN MÜNİH ÖRNEĞİ

Bu olayın Galatasaray'a zarar verdiğini belirten Süren, "Galatasaray’a en büyük zararı yine Galatasaray veriyor. Galatasaray’ın en büyük rakibi Galatasaray’dır. Ben şunu anlamıyorum. Fatih Terim ile çalışmak neden zor olsun. Zaten iki senedir beraber çalışıyorsunuz. İki senedir çalıştığınız insanla şimdi mi zor olduğunu anladınız çalışmanın. Bunlar bence şehir efsaneleri. Başkan sorumluluğu üstleniyordur zaten. Ben olsam böyle bir değişiklik yapmazdım. Mayıs’a kadar devam ederdim. Sonrasında ayrılacaksam da medeni bir şekilde ayrılırdım. Bayern Münih nasıl Heynckes ile ayrıldı Fatih Hoca’ya da aynısını yapardım. 4. yıldızı takar öyle ayrılırdım." ifadelerini kullandı.