Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in yaptığı açıklamalar kamuoyunda büyük yankı yarattı. "Önümüzdeki hafta Galatasaray uçakları İstanbul'a inmeye başlayacak" diyen Özbek'in açıklamaları tüm spor medyasında geniş yer buldu.

Özbek, özel açıklamalarda bulunarak; kısa bir süre içinde sarı kırmızılı taraftarlara transferler konusunda sevindirici haberler vereceklerini vurgulamış ve Sneijder'in ayrılık durumunda kendisine şartların ne olacağını sorduğunu da dile getirmişti.

Galatasaray'dan ayrılan isimlerle birlikte Ergin Ataman ve Mehmet Özbek hakkında da konuşan Dursun Özbek şunları söyledi:

BRUMA...

Portekizli futbolcu Bruma'nın Almanya'nın RB Leipzig'e transfer süreci hakkında bilgi veren Başkan Özbek, "Ağzınızda kuş tutsanız, belli kişilerin bir algı oluşturması sevdası var. Galatasaray'ı düşünmüyorlar. Bruma kiradan döndükten sonra, sözleşmesini yenilemek istedik. Fakat Bruma Türkiye'de oynamak istemiyordu. Bize en az 5 sefer gitmek istediğini söyledi. Menajerini 3 kez çağırdık, ücrette iyileştirme teklif ettik ama kendisi çok net olarak Türkiye'de kalmak istemediğini söyledi. 6 ay sonra istediği takıma gidebilecek bir oyuncuydu, biz de Galatasaray'ın menfaatlerini düşündük. Bruma'yı kimse takımının dışında görmek istemez. Ama eğer oyuncunun Türkiye'de oynama niyeti yoksa, bu sefer siz, mali yapıyı düşünmek zorundasınız. Adam oynamak istemiyor, 6 ay sonra ücretsiz bir şekilde bir takımla anlaşma şansı doğuyor. Galatasaray için iyi bir miktar karşılığında Bruma'yı gönderdik, bizim için faydalı oldu" şeklinde konuştu.

SABRİ SARIOĞLU...

Sözleşmesi uzatılmayan Sabri Sarıoğlu'na uğurlama yapacaklarını belirten Özbek, "Sabri, Galatasaray'a çok büyük hizmetler vermiş bir sporcumuz. Sabri'yi ne kadar sevdiğimi, Sabri iyi bilir. İnsanlar her olayı bir şekilde değiştirerek, yönetimi yıpratmak için bunu kullanmalarını kınıyorum. Sabri'ye elbette ki gereken uğurlama yapılacaktır. Kimse Sabri Sarıoğlu konusu üzerinden spekülasyon yapmasın. Yeni bir sezona giriyoruz, yeni bir kadro kuruluyor. Bu kadronun yenilenmesi, gençleştirilmesi söz konusu olmaz mı? Biz bunu yapıyoruz şu anda. Sabri de Galatasaraylı olarak buna saygı göstermeli. Sabri'nin gideceği sezon içerisinde belli değildi, onunla yolları ayırma kararını sezon bittikten sonra aldık" diye konuştu.