Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta maçında Galatasaray ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynadığı 100. maçında ilk yarıyı 1-0 yenik durumda kapatan Galatasaray ikinci yarıda bulduğu gollerle mücadelede 3-1'lik skorla galibiyete ulaştı.

Milliyet Gazetesi yazarlarından Osman Şenher, "Taraftarın eseri!" başlıklı yazısında sarı-kırmızılıları değerlendirdi.

İŞTE O SÖZLER...

"Dün TT Arena’da heyecan, stres, goller ve taraftar şovu vardı. Uzun seneler sonra 40 bin kişinin üstündeki taraftar topluluğunun bir maçı nasıl çevirdiğini, nasıl takımını ateşlediğine şahit olduk.

Müthiş bir uğultu, Galatasaray kötü oynarken bile arkası kesilmeyen bir destek. Sonunda belki de kaybedeceği bir maçı 3 golle sarı-kırmızılılar kazandı.

İlk 17 dakika müthiş bir Galatasaray seyrettik. Muslera hariç bütün takım sahada öyle bir pres yaptılar ki, Bruma, Eren Derdiyok ve Wesley Sneijder’e o kadar net gol pası verdi ki, bunları kaçırmak, gol atmaktan daha zordu.

Galatasaray’ın iyi oynadığı bir anda Diego’nun Sabri’yi geçerek ortasına Deniz Kadah, yükselerek kafa vurdu. Antalyaspor’un bu golünde Sabri ve Carole’ün çok büyük hataları vardı. Bu golden sonra sarı-kırmızılılar sıkıntı yaşadı. Bilhassa orta sahada Wesley Sneijder, Selçuk İnan ve Tolga Ciğerci, defansta Sabri üst üste büyük top kayıpları yaptılar. İkinci yarı sakatlanan Sneijder’in yerine Podolski’nin, iyi gününde olmayan Sabri’nin yerine Cavanda’nın girişi takımın futbolunu tamamen değiştirdi.

Maç tek kaleye döndü. Bu arada Samuel Eto’o’nun attığı golü, hakem Özgür Yankaya faul gerekçesiyle geçersiz saydı. Bu pozisyona gol de verebilirdi.

Ama maçın skorunda yine değişen bir şey olmazdı. Bruma, Usain Bolt gibi. Antalyaspor’un sağ tarafını resmen felç etti. Podolski’ye harika bir gol pası verdi.

Selçuk’un muhteşem golünden sonra topa iyi vuran Podolski, bir anda maçı çevirdi. Daha sonra 3. golü de attı. Galatasaray’da Eren’den sonra golü en iyi koklayan isim Podolski.

Galatasaray’ın sakatları düzeldikçe futbolunun da değişeceğine inanıyorum. Yasin Öztekin’in yerine giren Sinan, az bir zaman da oynasa 3. golün başlatıcısı oldu.

Sinan Gümüş, başka şeylerle uğraşmayıp, ‘Ben 18 numaralı formayı hiç kimseye vermem, ilk 11’de olacağım’ derse, takımına büyük katkı sağlar.

Riekerink artık Cavanda’yı ilk 11’de oynatmalı. Cavanda, Yasin’e öyle bir gol pası verdi ki bu pasla Galatasaray’da direkt oynamayı hak ettiğini gösterdi.

Neticede, güzel bir maç seyrettik. Antalyaspor iyi bir takım. Neredeyse maçı berabere bitiriyordu, Eto’o bu takımın her şeyi, Eto’o gibi futbolcularla problem yaşamamak lazım. Bu tür futbolcular kaprislidir, kabul ediyorum. Ama Eto’o Antalyaspor’a çok büyük katkı sağlıyor."