Galatasaray, Bruma’yı istediği fiyat olan 15 milyon euroya göndererek adeta bu paranın tamamını kâr hanesine yazacak.

RB Leipzig ile yapılan uzun pazarlıkların ardından devrede bulunan menajer Ahmet Bulut, Alman kulübünü ikna etmeyi başardı ve sarı-kırmızılılara müthiş bir fayda sağladı. İki kulüp arasındaki görüşmeleri yürüten Bulut, Portekizli futbolcu konusunda Galatasaray’ın istediği 15 milyon euroyu koparmayı bildi.

Cim-Bom, bu transferin gerçekleşmesiyle birlikte büyük bir kazancı kasasına koyacak. 2013-14 sezonunda transfer edilen Bruma, ilk iki sezon beklenen katkıyı sağlayamayınca 2015-16 döneminde Real Sociedad’a kiralık verilmişti. İspanya’ya büyük bir gelişim gösteren Portekizli yıldız futbolcu, bu sezon sarı-kırmızılılara katkısı büyük oldu.

7 ayı kalmıştı

Özellikle deplasman maçlarında Galatasaray’ı ayağa kaldıran Bruma’nın bu performansı, Alman kulübü RB Leipzig’in dikkatini çekti. 9 milyon euro ile pazarlığa başlayan kulüp, Cim-Bom’un 15 milyon euroluk isteğini kabul etti. 31 Mayıs 2018’de sözleşmesi sona erecek olan Bruma, bugün gönderilmese, 7 ay sonra başka bir kulübü bedelsiz olarak imza atabilecekti. Bu durumda Galatasaray bir sezon oynatabilecek ancak bedelsiz olarak ayrılmasına göz yumacaktı.

(Milliyet)